Haščák rács mögött marad, elfogultsággal vádolja a bírónőt

2020. december 29. - 12:47 | Belföld

A Penta befektetői csoport társtulajdonosa, Jaroslav Haščák az ünnepek után is rács mögött marad

Haščák rács mögött marad, elfogultsággal vádolja a bírónőt
Fotó: TASR

A noviny.sk úgy tudja, a Legfelsőbb Bíróságnak hétfőn kellett volna elbírálnia Haščák panaszát a vizsgálati fogságba helyezésre vonatkozóan, Haščák azonban az ügyvédjén keresztül panaszt nyújtott be a bírói tanács egyik tagja ellen elfogultság miatt, így a szenátus nem dönthetett.

Haščák ügyvédje, Martin Škubla közölte, az elfogultság elleni panasz benyújtásával az a céljuk, hogy biztosítsák az ügy független és pártatlan megítélését.

„A vizsgálati fogságot kliensem esetében továbbra is törvényellenesnek és indokolatlannak tartjuk” – jelentette ki, majd hozzátette, védence szabadságát már 27 napja korlátozzák olyan gyanú alapján, amely nem konkrét bizonyítékokon alapszik, és amelyek ráadásul egy majdnem 15 éves esetre vonatkoznak, illetve egyetlen tanút sem hallgattak ki.

Jaroslav Haščákot korrupcióval és pénzmosással gyanúsította meg a rendőrség, az üzletembert december elsején vették őrizetbe a Pentánál tartott razzia során. Egy nappal később lemondott a befektetési csoportnál betöltött ügyvezetői funkcióiról. Tagadja, hogy bűncselekményt követett el, és kijelentette, hogy védekezni fog a vádak ellen.

(noviny.sk)