Hétfőtől a 70 év felettiek, szerdától a 60 és 70 év közöttiek regisztrálhatnak az oltásra

2021. március 7. - 17:37 | Belföld

Az egészségügyi minisztérium fokozatosan bővíti az oltási kapacitást és újabb korcsoportok előtt nyitja meg a lehetőséget, hogy regisztráljanak a vakcina beadására.

Hétfőtől a 70 év felettiek, szerdától a 60 és 70 év közöttiek regisztrálhatnak az oltásra
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Az időpontokat az oltásra úgy alakítják ki, hogy a vakcinák ne a raktárokon álljanak, hanem a lehető legrövidebb időn belül beadhassák azokat – tájékoztatta a Paramétert Zuzana Eliášová, az egészségügyi tárca szóvivője vasárnap.

Jövő héttől már az aktualizált oltási stratégia alapján zajlik majd az oltás, ennek alapján pedig megnyílik a lehetőség az 60 és 70 év feletti személyek számára is a regisztráció.

Az egészségügyi minisztérium közlése szerint

  • hétfőn és kedden az esti órákban teszik elérhetővé fokozatosan az időpontokat a 70 évnél idősebbek számára, akik a Pfizer vakcináját kapják meg. Összesen 29 700 időpont áll majd rendelkezésre.
  • szerdán és csütörtökön az esti órákban fokozatosan legalább 30 ezer időpontot tesznek elérhetővé a 60 és 70 év közöttiek számára, akik az AstraZeneca oltóanyagát kapják meg.

A vakcinák érkezése alapján az elkövetkező hetekben fokozatosan egyre több időpont áll majd rendelkezésre – ígéri a minisztérium.

Jelentkezni továbbra is a korona.gov.sk weboldalon keresztül lehet. Az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja (NCZI) dolgozik a regisztrációs űrlap egyszerűsítésén.

A minisztérium egyúttal elnézést kért azoktól, akiknek nem sikerült szombaton regisztrálniuk.


(parameter)

Címkék: oltás, koronavírus