ISKOLAI TÁMADÁS: A legkisebb diákokhoz rohant be a támadó, a rendőrség keresi az indítékát

2020. június 11. - 16:53 | Régió

A rendőrség intenzíven vizsgálja a vrútky-i alapiskolákban történt késes támadás lehetséges indítékát.

ISKOLAI TÁMADÁS: A legkisebb diákokhoz rohant be a támadó, a rendőrség keresi az indítékát
Fotó: TASR

„Szeretnénk felkészülni, hogy a jövőben aktívan védekezni tudjunk az ilyen támadások ellen” – hangsúlyozta Milan Lučanský országos rendőrfőkapitány, majd hozzátette, a rendőrség vizsgálja a gyilkosság indítékát, a támadó pszichikai és fizikai állapotát is.

Lučanský közölte, a legkisebb diákokhoz rohant be a támadó, akit később a rendőrök lőttek le.

A helyszínre röviddel a történtek után megérkezett a poszttraumatikus segítség, valamint a pszichológusok, akik a diákoknak, a szülőknek, a tanároknak és a hozzátartozóknak segítenek feldolgozni a történteket.

Lučanský azzal indokolta a rendőrök fegyverhasználatát, hogy a támadó a rendőrök létfontosságú szerveire célzott a késsel. „A támadó agresszív volt, támadt és állandó mozgásban volt” – pontosította.

A rendőröket a visszapattanó töltények sebesítették meg. Ezzel kapcsolatban Lučanský elmondta, az egyik rendőr a támadó lábára célzott, a visszapattanó töltény pedig eltalálta a kollégáját, és ő maga is megsérült.

Roman Mikulec belügyminiszter köszönetet mondott a rendőröknek a bevetésért, valamint azért, hogy a támadás nem követelt több halálos áldozatot.

A parlament elnöke, Boris Kollár a helyszínen kijelentette, tanulni kell a történtekből. „Fontos, hogy a rendőrség alaposan kivizsgálja, milyen okok voltak” – mondta, majd őszinte részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, a sérülteknek pedig mielőbbi gyógyulást kívánt.

Mint ismert, csütörtökön délelőtt egy 22 éves férfi késsel támadta meg a vrútky-i alapiskola igazgatóját és helyettesét, utóbbi a támadás következtében életét vesztette. A rendőrök lelőtték az elkövetőt. A történtek során további két tanár, valamint két diák is megsérült, őket a turócszentmártoni kórházba szállították.

Kapcsolódó cikkek:

(TASR)