Ismét a frontvonalban dolgozóknak készül tapsolni Dunaszerdahely

2021. február 3. - 17:55 | Régió

A koronavírus-járvány első hulláma során két ízben is tapstól volt hangos Dunaszerdahely. Most, a második hullám során ismét köszönetnyilvánításra készül a város.

Ismét a frontvonalban dolgozóknak készül tapsolni Dunaszerdahely

Az első, országos akcióra 2020. március 20-án került sor. Ezután március 27-én Dunaszerdahely ismét tapsolt. Ezzel fejezték ki az emberek a köszönetüket azoknak, akik a koronavírus-válság idején is kénytelenek kitenni magukat a veszélynek.

A kezdeményezés ezúttal a Tapsoljunk! nevet kapta.

„Február 6-án (szombat) este nyolc órakor állj ki az erkélyre, vagy menj ki az udvarra és tapsolj – így fejezd ki köszönetedet minden hősnek! Mert ők bizony hősök!”

– a dunaszerdahelyi Czucz Zoltán, az esemény főszervezője ezekkel a sorokkal buzdít tapsra mindenkit.

„Azt hiszem, talán most a legrosszabb a helyzet. A járvány miatt sajnos a múlt héten én magam is elvesztettem egy szerettemet. El tudom képzelni, mit élhetnek át az egészségügyi dolgozók és mindenki, aki ebben a nehéz helyzetben helytáll. Bár az előző események kezdeményezője nem én voltam, de akkor is kiálltam tapsolni. Úgy gondoltam, most is szükség van arra, hogy kifejezzük a hálánkat azoknak, akik az életünkért küzdenek, ezért nekiláttam a tapsolás megszervezésének” – fejtette ki Czucz Zoltán.

A Facebookon meghirdetett eseménynek jelenleg közel kétszáz érdeklődője van. A szervező elmondta, nem csak a dunaszerdahelyieknek szól e dolog. Célja, hogy minél szélesebb körbe eljusson az ismételten meghirdetett tapsolás.

„Úgy gondolom, hogy ezzel egy kis erőt adhatunk a frontvonalban tevékenykedőknek. Szükségük van a támogatásra, hiszen most igazán nagy megpróbáltatásnak vannak kitéve. Éppen ezért szeretném, ha minél többen csatlakoznának a tapshoz”

– hangsúlyozta a szervező.

(SzC)