Ján Kuciak és Martina Kušnírová szülei továbbra is meg vannak győződve arról, hogy a gyilkosság mögött Kočner áll

2020. szeptember 3. - 12:51 | Belföld

Ján Kuciak édesapja, Jozef Kuciak és Martina Kušnírová édesanyja, Zlatica Kušnírová nem értik a bíróság döntését, mindkettőjüket sokkolta a csütörtöki ítélet.

Ján Kuciak és Martina Kušnírová szülei továbbra is meg vannak győződve arról, hogy a gyilkosság mögött Kočner áll
Fotók: TASR

Martina Kušnírová édesanyja, Zlatica Kušnírová nem érti a bíróság döntését, és azt mondja, tovább fognak harcolni. „Bíztunk benne, hogy nem mentik fel őket“ – mondta Zlatica Kušnírová a bíróság épülete előtt, és hozzátette, reméli, hogy a Legfelsőbb Bíróságon más döntés születik majd.

„Látszik, hogy az igazságosság még nem kezdett el uralkodni Szlovákiában. Harcolunk tovább“

– jelentette ki, és egyúttal hozzátette, meggyőződése, hogy a gyilkosság mögött Kočner és a többiek állnak. „Mindegyik pénzügyi csoport“ – tette hozzá, de nem akart konkrét neveket mondani.

Ján Kuciak édesapja, Jozef Kuciak azt mondta, az ítélethirdetést követően szinte sokkot kapott. Remélte, hogy a bíróság figyelembe veszi az ügyészség által benyújtott új bizonyítékot is.

„Nem maradt más, mint bízni abban, hogy az igazság végül győzni fog“ – jelentette ki.

Jozef Kuciak szerint sem fér kétség ahhoz, hogy a gyilkosság mögött Kočner áll.

Marek Vagovič, a meggyilkolt újságíró, Ján Kuciak kollégája is csalódott. Az újságíró nem érti, hogy miért nem volt elég a bíróságnak a közvetett bizonyítékok sora, és arról is meg van győződve, hogy elítéléshez elegendő bizonyíték állt rendelkezésre.

„A megrendelők esetében szinte mindig közvetett bizonyítékok állnak rendelkezésre. Számomra az egész abszurdnak tűnik“ – nyilatkozta Vagovič.

Mint ismert, Marian Kočnert és Alena Zsuzsovát a bazini Specializált Büntetőbíróság szenátusa csütörtökön felmentette a Kuciak-gyilkosság vádja alól. Részletek...

Kapcsolódó cikkek:

(TASR/parameter)