Jön egy újabb kormányválság? Már a második kormánypárt beszél arról, hogy otthagyhatják Matovičot

2021. március 2. - 17:41 | Belföld

A Za ľudí után most már a kormánypárti SaS-ban is mozgolódnak. Richard Sulíkék kedd estére összehívják a tömörülés országos tanácsának rendkívüli ülését, ahol azt vitatják meg, a kormányon belül ki miért vonható felelősségre. Nem zárta ki, hogy szó esik arról is, hogy az SaS kiléphet a kormánykoalícióból. Mindennek oka a járványkezelés kudarcai és az orosz vakcina beszerzése.

Jön egy újabb kormányválság? Már a második kormánypárt beszél arról, hogy otthagyhatják Matovičot
A koalíciós négyesfogat (TASR)

Erről a párt elnöke, Richard Sulík miniszterelnök-helyettes beszélt a Markíza Na telo plus című műsorában. "Beszélni fogunk arról, hogy ki miért felelős" - jegyezte meg Sulík. Egyértelművé tette, hogy meg akarja hallgatni kollégáinak véleményét. Szerinte

"gyakorlatilag minden" lehetőség az asztalon hever. Arra a kérdésre, hogy szó eshet-e ezen az ülésen a SaS kormányból való távozásáról is, Sulík azt válaszolta, hogy ha minden kérdésről szó eshet, akkor ez tényleg így van.

A tanácskozás eredményeiről a kormányülés után, szerdán tájékoztatnak.

Sulík kommentálta a jelenlegi helyzetet is. A Szputnyik V vakcinával kapcsolatban megismételte, hogy az egészségügyi miniszternek minden erejével meg kellett volna próbálnia hitelesítetnie az oltóanyagot az Állami Gyógyszerellenőrzési Hivatallal (ŠÚKL).

Korábban már írtunk arról, hogy a kormánypárti Za ľudítól már két parlamenti képviselő is távozott. Tomáš Valášek a regisztráció nélküli Szputnyik V moszkvai beszerzése miatt fordított hátat a kormánykoalíciónak. A tömörülés elnöksége szintén kedden este ül össze. Veronika Remišová pártelnök valósnak nevezte a kormánykoalíció összeomlásának kockázatát, mert a párt több tisztségviselője csalódott.

TASR