Kočner a Threemában: „Hívott a Kali, hogy holnap találkozóm van a Hasábbal, jól seggbe rúgom”

2019. augusztus 15. - 10:50 | Belföld

A Kuciak-gyilkosság megrendelésével gyanúsított Marian Kočner és Alena Zsuzsová egymás közt csak Hasábként (Hranol) emlegették a Smer elnökét, Robert Ficót. A Denník N újabb részleteket közölt a két gyanúsított közti üzenetváltásokból, amelyek a Threema nevű applikációban zajlottak le.

Kočner a Threemában: „Hívott a Kali, hogy holnap találkozóm van a Hasábbal, jól seggbe rúgom”
Fotó: TASR

A lap szerint Kočner és Zsuzsová kommunikációjából kiderült, hogy a Kuciak-gyilkosság megrendelésével gyanúsított vállalkozó az akkori belügyminiszterrel, Robert Kaliňákkal telefonálgatott és a korábbi kormányfővel, Robert Ficóval is találkozott.

A Denník N úgy tudja, Kočner azt írta Zsuzsovának, hogy a vállalkozó által alapítani szándékozott párttal, a Cieľ-lel kapcsolatban felhívta őt Kaliňák.

„Nem a pénzről van szó. Nincs 10 ezrünk. Érvényes. Ezért azt keresem, hogy hol a hiba. Hétfőn tudni fogom” – írta Kočner 2018. február 3-án, még a Kuciak-gyilkosság előtt.
„Akkor mennem kell gyűjteni?” – kérdezte Zsuzsová az aláírásokra értve.
„Várj. Kali oldja. Hívott engem tegnap!!!” – válaszolta Kočner a nőnek.
„Ooooha, ez már valami. Komoly fickó vagy” – érkezett Zsuzsovától a reakció, amelyre Kočner válasza csak annyi volt: „Szóval ő az én oldalamon van.”

Az alkalmazásban folytatott beszélgetésből kitűnik, hogy Kočner komoly erőfeszítéseket folytatott új pártja, a Cieľ megalapítása érdekében, Zsuzsová pedig az ehhez szükséges aláírásokat gyűjtötte neki. Ez azonban nem ment olyan gyorsan, mint ahogy azt szerették volna, ezért a jelek szerint elkezdték hamisítani az aláírásokat, de attól tartottak, hogy lebuknak.

„Hétfőn tudni fogom, mit eszelt ki Kali”

– írta Kočner február 5-én. A pártot végül nem jegyezték be, a kellő mennyiségű alaírást ugyanis nem sikerült összegyűjteni.

Robert Kaliňák korábbi belügyminiszter, aki jelenleg is a Smer alelnöke, egyelőre nem reagált a lap megkeresésére.

„Kali befejezi, sajnálod?”

– kérdezte Zsuzsová Kočnert, miután 2018. március 12-én Kaliňák bejelentette, hogy távozik a belügyminiszteri pozícióból.

„Nem. Sose adott nekem semmit. A karaván megy tovább. Csak egész jó volt az elérhetősége” – felelte.

A Threemában lezajlott kommunikáció szerint Kočner találkozott az akkori kormányfővel, Robert Ficóval is, akit csak Hasábként (Hranol) emlegetett.

„P...ba, félek, hogy a Hasáb nem tart ki”

– írta Kočner február 28-án, két nappal az után, hogy megjelent a sajtóban a Kuciak-gyilkosság híre.

„Már megmentem őket. Vasárnap találkozóm van a Hasábbal. Borzasztóan elküldöm a p...ba :)))” – írta Kočner.

Időközben a vállalkozó és Zsuzsová is csodálkoztak rajta, hogy Fico sokáig nem mondatta le Kaliňákot a belügyminiszteri pozícióból, és szerintük amikor ezt megtette, már késő volt.

„A kormányok változnak, mi maradunk. Ez érvényes ma is” – nyugtatta a nőt Kočner.

Április 12-én ismét azt üzente Zsuzsovának, hogy ne írjon neki, mert délután találkozója van:

„És 11:30-kor meg akarom támadni a Hasábot és seggbe rúgni”.

Egyelőre Fico sem válaszolt a Denník N megkeresésére, és arra sem, hogy valóban találkozott-e Kočnerrel.

A lap által nyilvánosságra hozott üzenetváltásokból az is kiderült, hogy Kočner és Zsuzsová gusztustalan stílusban poénkodott a meggyilkolt újságíróról, Ján Kuciakról, valamint arra is fény derült, hogy a korábbi nyilatkozatokkal ellentétben nem csupán köszönt egymásnak Kočner és a Híd elnöke, Bugár Béla, amikor a Maldív-szigeteken összefutottak.


(DenníkN)