A Komáromi járásban már mától szigorítanak, egyetlen vendéglátóhely sem lehet nyitva 23 óra után!

2020. szeptember 28. - 15:21 | Régió

A Komáromi Regionális Közegészségügyi Hivatal szigorító intézkedéseket fogadott el a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.

A Komáromi járásban már mától szigorítanak, egyetlen vendéglátóhely sem lehet nyitva 23 óra után!
Illusztráció - Cséfalvay Á. András

A hivatal még az Országos Válságstáb előtt szigorít, mely ma dönt az országos előírásokról:

  • A komáromi közegészségügyiek határozata szerint a kültéri sport-, kulturális és társadalmi vagy egyéb tömegrendezvények létszámát 250, míg a beltérieket 120 főre korlátozzák.
  • Este 23 és reggel 6 óra között tilos bármilyen tömegrendezvényt tartani a lakodalmakon, halotti torokon és keresztelő ünnepségeken kívül, melyek létszámát 100 főre korlátozzák.
  • A harmadik fontos intézkedés pedig, hogy este 23 órától reggel 6-ig nem tarthatnak nyitva a vendéglátóhelyek, beleértve az éttermeket, bárokat, kávézókat, diszkókat és a játéktermeket is. Kivételt képeznek ez alól azok, ahol lagzit tartanak.
  • Végezetül a szociális otthonok üzemeltetői számára előírják, hogy be kell tiltaniuk ügyfeleik látogatását az intézményeik beltereiben.

A közegészségügyi hivatal azt követően hozott ilyen szigorú döntést, hogy a múlt héten 41 páciens és 15 alkalmazott fertőződött meg a kolozsnémai idősotthonban, akik közül múlt péntekig kilencen kórházba is kerültek, emellett pozitív lett 11 diák és 3 pedagógus tesztje a komáromi Selye János Gimnáziumban, és több járásbeli iskolában is azonosítottak fertőzöttet.

A járásban egyébként az egészségügyi információs központ (NCZI) adatai alapján a múlt szerdán ugrott meg a fertőzöttek száma a kolozsnémai eset miatt, aznap összesen 58 fertőzöttet azonosítottak, csütörtökön 14-et, pénteken pedig 19-et, míg a hétvégén összesen 11-et.

(SzT)