Kórházba került a vizsgálati fogságban lévő Lučanský, meg kellett műteni!

2020. december 10. - 10:59 | Belföld

A korrupciós vádakkal gyanúsított és vizsgálati fogságba helyezett egykori rendőrfőkapitány, Milan Lučanský a .týždeň információi szerint kórházba került és meg kellett műteni.

Kórházba került a vizsgálati fogságban lévő Lučanský, meg kellett műteni!
Fotó: TASR

A lap úgy tudja, az egykori rendőrfőnököt a rózsahegyi (Ružomberok) katonai kórházban őrzik.

A kórház szóvivője egyelőre nem erősítette meg, de nem is cáfolta az értesülést, amelyet a .týždeň két, egymástól független forrásból szerzett.

Több lap, köztük a .týždeň és a TA3 is arról tájékoztatott, hogy az exfőrendőr súlyos összetűzésbe keveredett a börtönben, ezért került kórházba, a Hospodárske noviny azonban úgy tudja, hogy nem történt semmilyen incidens, ugyanakkor Lučanskýt beduzzadt szeme miatt kellett kórházba vinni. A Denník N azt írja, Lučanskýnak elpattant egy ér a szemében edzés közben.

A Büntetés-végrehajtási Alkalmazotti Kar (ZVJS) szóvivője, Monika Kacvinská a TASR hírügynökség megkeresésére közölte, nem adhatnak ki konkrét információkat a fogva tartott személyekről a beleegyezésük nélkül. A szóvivő ugyanakkor hozzátette, az elmúlt napokban nem tudnak fizikai erőszakről, amely a büntetés-végrehajtási intézet falain belül történt, és kényszerítő eszközök alkalmazására sem volt szükség.

Milan Lučanskýt a korábban letartóztatott magas beosztású rendőr, Norbert Paksi, valamint a titkosszolgálat korábbi embere és a Takáč-bandához közel álló František Böhm vallomása alapján nagy összegű kenőpénzek elfogadásának gyanúja miatt tartóztatták le, majd helyezték vizsgálati fogságba.


(.týždeň/HNonline/DenníkN)