Közel hét éve keresik az egyik legbrutálisabb szlovákiai maffiózót, Alsóhatárnál áshatták el!

2020. február 16. - 10:38 | Belföld

Róbert Nigut 2013 augusztusában tűnt el, miután részt vett egy merényletben.

Közel hét éve keresik az egyik legbrutálisabb szlovákiai maffiózót, Alsóhatárnál áshatták el!

A kassai maffiózó az Okoličány-bandához kötődik, és leginkább brutális módszereiről ismert. Az üvegszemű, Lucianónak becézett alvilági figura jelenleg is a világ legkeresettebb bűnözői között szerepel, noha az sem biztos, hogy életben van.

2013 augusztusában, mielőtt eltűnt, bűntársával, Gabriel H.-val együtt éppen egy gelnicai vállalkozót, Marián K.-t próbálták meggyilkolni. Egy lopott BMW-vel eredtek a nyomába, melyet Gabriel H. vezetett, Nigut pedig menet közben egy gépfegyverrel nyúlt ki a kocsi ablakán, majd tüzet nyitott a vállalkozó autójára. Marián K. megsérült, de ennek ellenére sikerült elmenekülnie, Niguték pedig karamboloztak.

Nigut lelécelt a helyszínről, de előtte még megpróbálta a társát is megölni. Lelocsolta benzinnel, de nem volt nála semmi, amivel azt meggyújthatta volna.

Gabriel H. ezután vádlottak padjára került, és bérgyilkosság kísérletéért kell felelnie, amiért 20-tól 25 évig tartó börtönre is ítélhetik.

Elképzelhető, hogy Nigut azért nem tűnt fel sehol azóta sem, mert maga is gyilkosság áldozata lett. A rendőrség egy évvel ezelőtt számos alkalommal vonult ki markológépekkel a csallóközi és mátyusföldi határba, hogy olyan holttesteket ássanak elő, melyeket még a dunaszerdahelyi alvilág tagjai temettek el a 2000-es években. Egy tanú pedig a Joj TV szerint leírta, hogyan gyilkolhatták meg Róbert Nigutot és azt is megmutatta, hol ásták el: a galántai járásbeli Alsóhatár közelében, melynek polgármesterét, Dora Ferencet szintén az alvilághoz való kötődése és gyilkosságok megrendelése miatt tartóztattak le. Nigut holttestét azonban a mai napig nem találták meg.

(Noviny.sk)