Közel tíz órán át faggatta a nyomozó Jankovskát

2020. november 27. - 07:38 | Belföld

Csütörtökön hallgatta ki Monika Jankovská volt igazságügyi államtitkárt a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) nyomozója. Jankovskát korrupcióval gyanúsítják.

Közel tíz órán át faggatta a nyomozó Jankovskát
Monika Jankovská (Fotó: TASR)

Az ügyvédje, Peter Erdős elmondta, a kihallgatása két napon át tartott. „Minden elhangzott, amit a nyomozó tudni akart, a védelem kérdéseket tehetett fel" - mondta Erdős.

Az ügyvéd közölte, a védence vallomásával kapcsolatos további eljárásról a bűnüldöző szervek döntenek. „Ez attól függ, hogyan fogja értékelni a vallomást a nyomozó és az ügyész" - magyarázta Erdős.

Az ügyvéd arra a kérdésre nem volt hajlandó válaszolni, hogy Jankovská bevallott-e más bűncselekményeket a csütörtöki kihallgatás során. „Ehhez részletesen kellene beszélnem arról, mi áll a jegyzőkönyvben, de ezt nem tehetem" - mondta.

Erdős nem volt hajlandó beszélni a kihallgatás első napján készült jegyzőkönyvről, amelynek tartalmát több média is közzétette, és amelyben az áll, hogy Jankovská bevallotta, kapcsolatban állt Marian Kočner üzletemberrel, és hogy beavatkozott az ügyeivel kapcsolatos bírósági döntésekbe.

„Nem tudok válaszolni, mert különben arról kellene beszélnem, mi áll a jegyzőkönyvben. Ismétlem, amit már elmondtam, hogy nem úgy történtek a dolgok, mint ahogy az a vádiratban olvasható, például a televíziós váltók ügyében. A médiában közzétett jegyzőkönyv tartalmát nem kommentálom. Ez az eljárás nem nyilvános. Arra sem akarok reagálni, ami a sajtóban megjelent, és azt sem figyelem, ami az interneten kering "- tette hozzá Erdős.

Monika Jankovská ellen korrupció gyanúja miatt indult eljárás. A Vihar (Búrka) rendőrségi akció során vették őrizetbe. A Szélvihar (Víchrica) akció során további gyanúk merültek fel vele kapcsolatban.

(TASR)