Kuciak-gyilkosság: Ilyen fegyvereket találtak az egyik gyanúsítottnál, újabb gyilkosságra készülhetett

A Kuciak-gyilkosság egyik gyanúsítottját, Szabó Tamást nemcsak gyilkossággal, hanem illegális fegyvertartással is gyanúsítják.

Kuciak-gyilkosság: Ilyen fegyvereket találtak az egyik gyanúsítottnál, újabb gyilkosságra készülhetett
Fotó: Paraméter

A szlovák hírügynökség kedden hozta nyilvánosságra a a Specializált Büntetőbíróságtól (ŠTS) megszerzett dokumentumot, amely részletezi a Kuciak-gyilkosság ügyének részletes leiratát.

A bírósági anyagból például kiderül, hogy Zsuzsová tagadja Kuciakék megölését, ugyanakkor a gyilkosság gyanúsítottjai korábban többször is helyszíneltek Nagymácsédon, továbbá az 50 ezer eurós vérdíjat 500-as címletekben kapták kézhez.

A bírósági anyag először részletezi, pontosan mit is találtak a rendőrök Szabónál. A dokumentum megemlíti, hogy a gyanúsítottnál a szeptember 27-i rendőrségi akció során illegálisan tartott fegyvereket és lőszereket is lefoglaltak.

A rendőrség szerint a talált fegyverek és lőszerek arra utalhatnak, hogy a gyanúsított további erőszakos bűncselekményre készülhetett.

A rendőrök két, 61 Skorpion-típusú gépfegyvert találtak két házi készítésű hangtompítóval és összesen 153, 7,65 kaliberű Browning-típusú lőszerrel.

Ezen kívül további gyanús tárgyakat is lefoglaltak Szabó gútai lakhelyén. A bírósági anyag zsákot, bilincseket és maszkot is említ, ez pedig ugyancsak megalapozza annak a gyanúját, hogy a gyanúsítottak további bűncselekményre készülhettek.

Múlt héten az Aktuality.sk portál arról tájékoztatott, hogy a Kuciak-gyilkosság gyanúsítottjai közül legalább ketten, Zsuzsová és Szabó meg akarták gyilkolni a főügyész helyettesét, Peter Šufliarskýt is, aki Jaromír Čižnár főügyész első helyettese.


SME/para