Kuciak-gyilkosság: Zsuzsová és Szabó állítólag Dénesden meg akarta gyilkolni a főügyész helyettesét is!

2018. október 4. - 18:59 | Belföld

Ján Kuciak és kedvese meggyilkolása után az ügyben gyanúsított gútai-komáromi csoport két tagja állítólag arról egyeztetett, hogy el kellene tenni láb alól a főügyész első helyettesét, Peter Šufliarskyt is - tudta meg az Aktuality.sk.

Kuciak-gyilkosság: Zsuzsová és Szabó állítólag Dénesden meg akarta gyilkolni a főügyész helyettesét is!
Peter Šufliarsky és Jaromír Čižnár (Fotó: TASR)

A portál meg nem nevezett forrása szerint gyilkosság előkészületeinek gyanújával indult nyomozás, a bűntény célpontja pedig a főügyészhelyettes lehetett.

Minimálisan a komáromi Alena Zsuzsová, akit a Kuciak-ügyben a közvetlen megbízóként tartanak számon, aki 50 ezer eurót fizetett és további 20 ezer eurónyi adósságot engedett el Andruskó Zoltánnak, valamint a gútai Szabó Tamás Gútáról, aki Kuciakot és kedvesét, Martina Kušnírovát házukban végezte ki, ebben is benne lehetett.

Peter Šufliarsky Jaromír Čižnár főügyész első helyettese és a szenci járásbeli Dénesden (Dunajská Lužná) lakik.

Az Aktuality.sk riporterei jártak a 63-as főút mellett fekvő településen, és az ottani lakosok elmondása szerint a rendőrség az elmúlt napokban kamerafelvételeket gyűjt be.

Andrea Predajňová, a főügyészség szóvivője továbbította Peter Šufliarsky reakcióját a megjelent hírre, eszerint pedig a főügyészhelyettes arra kéri a sajtót, ne tegyenek közzé érzékeny információkat az állítólagos tervezett gyilkosságról, hagyják dolgozni a büntetőjogi szerveket.

Šufliarsky idén májusig a főügyészség büntetőjogi osztályának vezetője volt. Ő volt az ügyész például Mikuláš Černák perében, akit később életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek.

Dobroslav Trnka főügyészi megbízatási ideje alatt a különleges ügyosztályt vezette, amely a szervezett bűnözői csoportok legsúlyosabb ügyeivel foglalkozott.

Kapcsolódó cikkek:
Szörnyű részletek rajzolódtak ki, a fő megbízó azonban még szabadlábon
Honnan veszi Fico, hogy a rendőrség kizárta az olasz szálat?
Kočner lehet a Kuciak-gyilkosság megrendelője
A Kočnerrel kapcsolatos információk nem hivatalos forrásból származnak

(Aktuality.sk)