Kuciak-gyilkosság: Véget ért a rendőri bevetés Gútán

Miután elszállították a bevetés helyszínéről az egyik őrizetbe vett gyanúsítottat, fokozatosan az összes rendőrautó elhagyta a gútai Harcsa utcát.

Kuciak-gyilkosság: Véget ért a rendőri bevetés Gútán
Fotók: Paraméter/TASR - további képekért kattints!

Röviddel 18:00 óra előtt véget ért a rendőrségi bevetés Gútán. A rendőrségi járművek elhagyták a Harcsa utcát, az egyikben pedig Sz. Tamás. ült, az egyik személy azok közül, akit Ján Kuciak újságíró és Martina Kušnírová meggyilkolásának az ügyében tartóztattak le.

A NAKA kommandósai 17:40-kor vitték el a gyanúsítottat a gútai házból, ahol a rendőrség hajnalban rajtaütést hajtott végre.

Ján Kuciak az Aktuality.sk hírportál szerkesztőségében dolgozott oknyomozó újságíróként. Kuciakot és jegyesét február 21-én gyilkolták meg nagymácsédi házukban, egy 9 mm kaliberű pisztolyból leadott lövésekkel. Az ügyész nemrég azt mondta, hogy a kettős gyilkosság Kuciak munkájával függött össze.

A rendőrség csütörtök reggel több személyt is őrizetbe vett, akiket erőszakos bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak. Pontosabb információkat egyelőre nem közöltek, hogy ezzel ne akadályozzák a nyomozás menetét. A Főügyészség sem akar bővebb tájékoztatást adni az eljárás menetéről, és az újságíróktól is azt kéri, hogy legyenek visszafogottak a tájékoztatás során.

A rendőrségnek és a felügyelő ügyésznek - csütörtök reggeltől számítva - 48 órája van arra, hogy indítványozza az előzetes letartóztatást. Az indítvány benyújtásától kezdve a vizsgálóbírónak 72 órája lesz arra, hogy döntsön a gyanúsítottak előzetes letartóztatásáról. A döntésnek tehát legkésőbb hétfőig (október 1.) kellene megszületnie.

Daniel Lipšic, a Kuciak-család jogi képviselője a közösségi hálón arra kérte a nyilvánosságot, hogy bízzon a nyomozás eddigi eredményeiben.


Kapcsolódó cikkek:

Elszállították a gútai házból a Kuciak-gyilkosság fő gyanúsítottját!

A bírónak néhány napja van arra, hogy döntsön az előzetes letartóztatásról

Kuciak-ügy: kik ezek a személyek, akiket letartóztattak Gútán?

Rajtaütött a NAKA a Kuciak-gyilkosság gyanúsítottjain, egykori rendőrt is őrizetbe vettek