Legfeljebb 50 ezer euróba kerülhet Hájos Zoltán új szolgálati verdája

2019. június 26. - 07:22 | Régió

A képviselő-testület a költségvetés-módosítások keretén belül 50 ezer eurós keretet szabott meg a polgármester új szolgálati autójára.

Legfeljebb 50 ezer euróba kerülhet Hájos Zoltán új szolgálati verdája
Hájos Zoltán - Fotók: Cséfalvay Á. András - További felvételekért kattints!

„Ma jöttem Nyitráról, éppen a fékpofák vannak leamortizálva és szükséges azokat kicserélni. 203 ezer kilométer van rajta, 2008-as évjáratú autó, megvan a kora” – válaszolta kérdésünkre a polgármester a jelenleg használt Audi A6-osáról, miután a képviselők a keddi testületi ülésen már jóváhagyták az erre vonatkozó költségvetés-módosítást.

Az autó megvásárlására közbeszerzést írnak ki, és legfeljebb 50 ezer eurót költhetnek rá minden extrájával együtt, ami már így is alig több mint a felét teszi ki annak az értéknek, amennyiért több mint két éve vásároltak volna egy új Audit, és valamivel több mint harmadát annak, amennyibe annak lízingelése került volna.

Érdeklődtünk arról is, hogy mi lesz a sorsa a most 11 éves Audijának.

„Kérni fogom a képviselők véleményét a pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottságban. Természetesen egyik variáció az, hogy megtartjuk, de ezt nem tartanám gazdaságosnak, mert úgy ahogy most is előadódnak hibák, úgy erre a jövőben is költeni kéne, szóval el kéne adni, mert nagyobb a fenntartási költsége, mint amennyi hasznot hoz” – szögezte le.

Közel két évvel ezelőtt, 2017 februárjában nagy vitát váltott ki, amikor kiderült, hogy a városháza tőkekiadásai közé elrejtettek egy tételt az új szolgálati Audi A6 3,0 TDI quattro STR beszerzésére. Azt megelőzően egyébként még Pázmány Péter polgármestersége idején vásárolták 65 ezerért a már említett, jelenleg is használt szolgálati autót a városvezetőnek. A 2017-es verzió azonban tartalmazott jó pár olyan extrát, ami az akkori alapárhoz, 56 ezer euróhoz képest jelentősen, mintegy 90 ezer euróra drágította a gépkocsit, amit ráadásul lízingelni készültek, így a végösszeg 130 ezer euróra jött volna ki.

A csúcsverda sokak nemtetszését kiváltó beszerzését végül felfüggesztették, és március végén felmondták az erre vonatkozó szerződést, a polgármester így mostanáig, további két évig ugyanazzal a kocsival járt. Tavaly decemberben már reklamált is emiatt a Facebookon, amikor Dunaszerdahely csehországi testvérvárosába a „lestrapált” Audival kellett mennie.

Egyébként azzal egyidejűleg, hogy mintegy 5 ezer euróra emelték a fizetését, amivel nemcsak Nagyszombat megyében vezetett a polgármesterek között, de Szlovákiában is kimagaslónak számít.

(SzT)