Lezárják a határokat? A rendőrség szempontjából ez nem probléma

2020. november 2. - 13:01 | Belföld

A rendőrség készen áll arra, hogy ha úgy adódik, letesztelje az embereket a határátkelőknél.

Lezárják a határokat? A rendőrség szempontjából ez nem probléma

Ezt a kormány hétfői ülése előtt jelentette ki Roman Mikulec (OĽANO) belügyminiszter, hozzátéve, hogy ebben nem lát problémát, ha biztosítva lesz az egészségügyi személyzet is. A központi válságstáb hétfő délutáni ülésének egyik témája az lesz, milyen intézkedést szervezzenek a határokra az országos tesztelést követően.

A határok lezárását Mikulec a rendőrség szempontjából nem látja problémának. De döntést majd csak akkor hoznak erről a kérdésről, ha azt átveszik a mai ülésen. "Meg kell állapodnunk egy végrehajtható megoldásban" - mondta a miniszter.

Ivan Korčok külügyminiszter szerint Szlovákiának értékelnie kell, hogy mit tesznek a szomszédos országok a határokon. "Ausztria nem zárta le a határait, annak ellenére, hogy nálunk magasabb volt a fertőzések aránya. Ezt nagyra értékelem" - mondta a külügyi tárca vezetője.

A határokon való tesztelést támogatja az ország önkormányzatainak legismertebb tömörülése, a ZMOS is, és ez utóbbi lépést szorgalmazza Zuzana Čaputová államfő, valamint Richard Sulík gazdasági miniszter is.

(TASR/para)