Majdnem teljesen elkészült a Lučanský haláláról szóló jelentés – cáfolja az öngyilkosság kapcsán megjelent összeesküvéseket

2021. április 8. - 11:50 | Belföld

Több mint három hónapig tartott a korrupcióval gyanúsított korábbi országos rendőrfőkapitány, Milan Lučanský öngyilkossága körülményeinek vizsgálata. A SME úgy tudja, a speciális bizottság jelentése a napokban elkészül.

Majdnem teljesen elkészült a Lučanský haláláról szóló jelentés – cáfolja az öngyilkosság kapcsán megjelent összeesküvéseket
Fotó: Cséfalvay Á. András - archív

A lap szerint a dokumentum 23 oldalas, és megerősíti, hogy senki nem segített Lučanskýnak az öngyilkosságban. A jelentés cáfolja azokat az összeesküvés-elméleteket is, miszerint a korábbi szemsérülése arra utalt, hogy valaki megverte a börtönben.

Az továbbra sem világos, hogy Lučanský pontosan hogyan sérült meg, akkor ugyanis egyedül tartózkodott a cellájában. A bizottságnak ezért arra a verzióra kellett hivatkoznia, hogy Lučanský nem tudott aludni az éjszaka, megbotlott és megütötte a szemét az ágy sarkában.

A teljes dokumentumot várhatóan nyilvánosságra hozzák majd az interneten is, ezt azonban még egy jóváhagyási folyamat előzi meg. Ezt követően eljuttatják Mária Kolíková igazságügyi miniszternek, Maroš Žilinka főügyésznek, valamint Lučanský jogi képviselőjének, Miroslav Radačovskýnak is.

Ebben a cikkünkben korábban összefoglaltuk a tudnivalókat Milan Lučanský tragikus halálának ügyéről.


(SME/para)

Címkék: Milan Lučanský