Matovič 10 ezer euró büntetéssel fenyeget, ha valakit soron kívül oltanak be

2021. január 12. - 17:02 | Belföld

Igor Matovič miniszterelnök azt akarja elérni, hogy 10 ezer euróval büntessék meg azokat az egészségügyi intézményeket, amelyek soron kívül, megfelelő regisztráció nélkül oltanak embereket koronavírus ellen.

Matovič 10 ezer euró büntetéssel fenyeget, ha valakit soron kívül oltanak be
Facebook

"Ha valaki úgy gondolja, hogy üzletelhet azzal, hogy ismerőseinek beadja a vakcinát, akkor nagyon téved" - jegyezte meg a miniszterelnök a közösségi oldalám, hozzátéve, hogy ilyen törvényjavaslatot Marek Krajčí egészségügyi miniszternek kell benyújtania szerdáig.

Korábban arról számoltunk be, hogy a pozsonyi kramárei kórházban a héten a nemrég visszavonult teniszezőnő, Dominika Cibulková is megkapta a koronavírus elleni védőoltást.

A TV JOJ úgy tudja, hogy bizonyos sportolókat is soron kívül oltottak be, a SME szerint a nyári olimpiára készülő komáromi férfi kajak négyesről van szó, amelynek jövő hónapban egy kaliforniai edzőtábor van betervezve.

És ez még nem minden! A Pravda úgy tudja, még tavaly, december 31-én az egészségügyi minisztérium szolgálati hivatalának főtitkára és felesége is megkapta az oltást, aki már régóta Marek Krajčí egészségügyi miniszter asszisztense.

(TASR/para)

Címkék: Igor Matovič