Matovič arra kéri a koalíciós képviselőket, hogy mindenki szabadon, a saját belátása szerint szavazzon

2020. július 23. - 09:26 | Belföld

A kormányfő egyenesen örül a rendkívüli ülésnek, amelyen a leváltásáról szavaznak majd.

Matovič arra kéri a koalíciós képviselőket, hogy mindenki szabadon, a saját belátása szerint szavazzon
Fotó: TASR

Igor Matovič (OĽaNO) miniszterelnök a leváltását célzó csütörtöki rendkívüli parlamenti ülés előtt az újságíróknak elmondta, örül a bizalmi szavazásnak, mert szereti, ha mindkét oldalról érkeznek érvek.

A kormányfő kiemelte, az ülés előtti kormányülésen senkit nem igyekezett meggyőzni, ellenkezőleg, felszólította a minisztereket és kormánypártok vezetőit, utasítsák arra a képviselőiket, hogy mindenki szabadon, a saját belátása szerint szavazzon.

Matovič megjegyezte, az ellenzék jobb okot is találhatott volna a leváltására, nem egy ilyen, szerinte banális ügyet.

A rendkívüli parlamenti ülés csütörtökön délelőtt veszi kezdetét. A javaslatot Juraj Blanár (Smer-SD) és Richard Raši terjesztette be, miután felmerült a gyanú, hogy a kormányfő diplomamunkája plágium.

Matovič a szerdai sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy amennyiben a képviselők úgy döntenek, hogy leváltják, távozik a parlamentből, a pártból és a politikai életből is. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy nem szándékosan csalt a munka írásakor, és egészen addig, amíg meg nem jelent a Denník N cikke, abban a tudatban volt, hogy rendben van a diplomamunkája.


(TASR/para)