Matovič büntetőfékezéssel torolja meg, ha valaki rádudál!

Barak László | 2021. március 22. - 12:49 | Vélemény

Nincs annál kínosabb és kártékonyabb dolog a közéletben, mint amikor egy burleszkre termett ripacs azt hiszi magáról, hogy alkalmas a nemzeti királydráma főszerepére.

Matovič büntetőfékezéssel torolja meg, ha valaki rádudál!
Fotó: TASR

Igor Matovič addig játszotta ellenzéki politikusként a parlamentben abszurd, képtelen helyzetekre, torzításokra kiélezett tortacsatáit a hatalmat bitorló politikai maffiózókkal szemben, amíg végleg úgy nem maradt...

Ezért, ahogy a kutyából szalonna soha nem lesz, lehetetlen küldetés számára az államférfi szerepe. Ellenkező esetben képtelen lett volna teljesen lepusztítani azt az alkotmányos parlamenti többséget, amit egy éve a választóktól kapott ajándékba.

A menthetetlen gambler veri el így a kosztpénzzel együtt a család tartalékait. Hogy aztán még neki álljon feljebb, ha rászólnak. Így megy ez egészen addig, amíg végleg hátat nem fordítanak neki a legközelebbi hozzátartozói is, le nem sajnálják őt a legutolsó egyszerű emberekkel együtt...

Ha Igor Matovič képes felfogni, hogy a kormányfői posztról saját érdekében kell távoznia, mintegy országos érdek vezérelte öngyógyító aktusként, eszébe sem jut vasárnap izomból belerókázni koalíciós partnerei arcába. Képtelen volt azonban felfogni feladata lényegét! Csakis ezért köthette teljesíthetetlen feltételekhez a kormányfői posztról történő távozását.

Úgy viselkedett, mint az a gőgös országúti kalóz, aki büntetőfékezéssel torolja meg, ha valaki rádudál az arrogáns vezetési stílusa miatt... Jó esetben lebukik az ilyen közveszélyes figura, még mielőtt tömegkarambolt idézne elő. Ha viszont nem, annak általában a közúti közlekedés ártatlan résztvevői szokták meginni a levét.

Nincs ez másként sehol a világon a napi poliitikában sem...