Matovič elszabadult Moszkvában, a Szputnyikra ugató szlovákiai pincsikutyáról értekezett a Facebookon!

2021. április 8. - 17:16 | Belföld

Igor Matovič (OĽaNO) exkormányfő és pénzügyminiszter csütörtökön Moszkvába repült, hogy találkozzon a Szputnyik V covidvakcina fejlesztését finanszírozó állami befektetési alap vezérigazgatójával, Kirill Dmitrievvel. Az exkormányfő korábban vele kötötte a megállapodást a kétmillió adag Szlovákiába szállítandó vakcináról.

Matovič elszabadult Moszkvában, a Szputnyikra ugató szlovákiai pincsikutyáról értekezett a Facebookon!
Fotó: TASR

Nincsen egyelőre hivatalos információ arról, hogy mire jutottak a tárgyaló felek. Igor Matovč ezt a nyilván ideiglenes hírínséget a következő keresetlen sorokkal igyekezett kezelni a Facebookon. Ezt írta:

„Üdvözlet Moszkvából. Szlovákiában állítólag megkezdte a Szputnyik elleni ugatását egy „szörnyen veszélyes“ pincsikutya. Én itt azt teszem, ami a kutyakötelességem, ő pedig élje meg újra önmaga emberfeletti fontosságába vetett pillanatnyi hitét.“

Egyelőre csak tippelni lehet, kicsoda az exkormányfő által emlegetett „szörnyen veszélyes“ pincsikutya. Véhetően az Állami Gyógyszerellenőrzési Hivatal (ŠÚKL) igazgatójára Zuzana Baťovára gondolt, akinek a férje, gyáva pszichopata szarnak minősítette Matovičot, miután ő egy korábbi, éppen Baťót minősítő posztjában az igazgatónőt is a "szájára vette"…

Zuzana Baťová egyébként épp csütörtökön közölte a nyilvánossággal, hogy a Szputnyik V gyártója nem bocsátotta az Állami Gyógyszer-ellenőrzési Ügynökség (ŠÚKL) rendelkezésére az oltóanyag értékeléséhez elengedhetetlenül szükséges adatok 80 százalékát. Aláhúzta, a szóban forgó adatok hiánya, illetve inkonzisztenciája miatt lehetetlen állást foglalni a Szputnyik V vakcina kockázat-előny arányait illetően.

-para-