Matovič saját példával magyarázta meg, miért avatkozik bele a járványügyi szakértők döntésébe

2020. szeptember 20. - 21:24 | Belföld

Igor Matovič (OĽANO) kormányfő vasárnap a TA3 politikai műsorában beszélt a járványügyi intézkedésekről, a diplomabotrányáról és a felesége befektetéseiről is.

Matovič saját példával magyarázta meg, miért avatkozik bele a járványügyi szakértők döntésébe
Fotó: TASR

A miniszterelnök kijelentette, hogy amennyiben törvénybe foglalják, nem okozna neki problémát lemondani a titulusáról, amelyet egyébként sem használ a neve mellett.

A diplomamunkája körül kialakult botránnyal kapcsolatban elismerte, hogy ellógta az egyetemi tanulmányai negyedik és ötödik évfolyamát. „Nem sejtettem, hogy probléma van a diplomamunkámmal” – mondta, majd ismét hangsúlyozta, már az egyetemi tanulmányai mellett vállalkozott, ezért jutott kevesebb idő a tanulmányokra.

Az Arca Capitallal kapcsolatban – amelybe a gyanú szerint Matovič felesége befektetett – ezúttal is hangsúlyozta, hogy feleségének három váltója van az Arca Investments-ben, mindegyik értéke 200 ezer euró. Matovič elmondta, hogy az első váltó 2019. szeptember 25-én, a második 2019. április 8-án és az utolsó, a harmadik 2020. május 4-én lett kiállítva, az utóbbi augusztus 3-án lett meghosszabítva, és eddig egyetlen váltóért sem fizettek neki. „A feleségem egy eurót sem lopott” – húzta alá, arra pedig továbbra sem lát okot, hogy nyilvánosságra hozzák a felesége banki kimutatásait.

Matovič a járvány kapcsán elmondta, miért avatkozik bele a járványügyi bizottság által hozott döntésekbe. „Amikor olyan érzésem van, hogy a döntések nem mennek szembe a józan ésszel, nincs okom arra, hogy beavatkozzam” – jelentette ki.

A kormányfő elárulta, hogy szombaton a Szlovák Nemzeti Színházban vett részt egy premieren, amelyen megközelítőleg négyszáz ember volt jelen. „Senki nem köhögött, nem tüsszentett, és a komisszió döntése alapján csak 50 ember lett volna jelen” – mondta, majd hozzátette, ezzel a kultúrának nagy mértékben ártanának.


(TASR/para)

Címkék: Igor Matovič