Matovič ultimátumot adott Pellegrininek és Gálnak!

2019. augusztus 24. - 13:15 | Belföld

Az OĽaNO vezetője, Igor Matovič ultimátumot adott Peter Pellegrini miniszterelnöknek és Gál Gábor igazságügy-miniszternek, hogy menesszék Monika Jankovská (Smer) igazságügyi államtitkárt, ellenkező esetben hétfőre tüntetést szervez az igazságügyi tárca elé.

Matovič ultimátumot adott Pellegrininek és Gálnak!
Igor Matovič (Fotó: SITA)

"Monika Jankovská államtitkár abban a hiszemben, hogy kódolt kommunikációja soha nem kerül nyilvánosságra, írogatott Ján és Martina meggyilkolása megrendelésének gyanúsítottjával" - emlékeztetett, hozzátéve, hogy még akkor is így tett, amikor Marian Kočnert már számos bűnténnyel vádolták, ráadásul az újságíró-gyilkossággal is gyanúsították.

Matovič szerint Jankovská ezek után semmi esetre sem maradhat a posztján, azonnali hatállyal meneszteni kell. Erre vasárnap éjfélig adott időt Gálnak és Pellegrininek, ha pedig Jankovská marad, hétfő reggel 9-től egész napos nyilvános tiltakozást szervez az igazságügyi tárca épülete elé.

Csütörtökön a NAKA egyenesen a minisztériumból vitte el Jankovská mobilját, mivel a jelek szerint ezernyi üzenetet váltott Marian Kočnerrel. Gál Gábor szavai szerint Jankovská ehhez képest azt mondta neki, hogy nem is ismeri őt. Gál nem kívánta kommentálni a cselekményt, Pellegrini pedig annyit mondott, hogy ha kiderül, hogy állami tisztviselőhöz méltatlanul járt el, azonnal lépni fog.

(TASR)