Még pár hét, és a Kuciak-gyilkosság miatt vádat emelhetnek Kočner ellen

A Különleges Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyésze úgy véli, a hónap végéig vádat emelnek Marian Kočner nagyvállalkozó ellen Ján Kuciak oknyomozó újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolásával kapcsolatban a bazini (Pezinok) Specializált Büntetőbíróságon. A TASR hírügynökséget hétfőn tájékoztatta erről Jana Tökölyová, az ÚŠP szóvivője.

Még pár hét, és a Kuciak-gyilkosság miatt vádat emelhetnek Kočner ellen
Fotó: tasr

Hozzávetőleg három hete fejezte be munkáját a nyomozóhatóság, és a védelemnek szeptember 30-tól október 4-ig adott időt arra, hogy megismerkedjenek a felderítés eredményével. Kočner ügyvéde, Marek Para Nyitrán nézhette meg a nyomozati iratot, ahogy korábban Daniel Lipšic és Roman Kvasnica, a Kuciak-gyilkosság két áldozata családjának ügyvédei is. Lipšic szerint az ügyészség arra törekedett, hogy ne kelljen a vizsgálati fogság meghosszabbítását újból kérvényezni, amiből az jön ki, hogy október végéig megtörténik a vádemelés. 

Kočner  ellen a rendőrség idén márciusban indított eljárást az újságíró-gyilkosság megrendelésének gyanújával, amely eljárás ellen a zűrös üzletember panaszt is emelt.

Alena Zsuzsová, a Kuciak-gyilkosság megszervezésével gyanúsított komáromi hölgy is Nyitrán tanumányozhatja a nagymácsédi kivégzés nyomozása során összeállított nyomozati anyagot, ami 55 kötetet tesz ki.

Ján Kuciak oknyomozó újságírót és kedvesét, Martina Kušnírovát 2018. február 21-én gyilkolták meg nagymácsédi otthonukban.

TASR