"Mindenki egy ajándék" - a roma lakótelep után a fiatalokkal találkozott a szentatya a kassai stadionban

2021. szeptember 14. - 18:30 | Belföld

Ferenc pápa kedd délután a kassai Luník IX lakótelep meglátogatását követően a fiatalokkal találkozott a város Lokomotív stadionjában. A rendezvényen több mint 20 000, többségében fiatal résztvevő fogadta, de az idősebb generáció képviselői sem hiányoztak.

"Mindenki egy ajándék" - a roma lakótelep után a fiatalokkal találkozott a szentatya a kassai stadionban
Fotó: TASR

Az egyházfő a pápamobilján körbement a megtelt stadionban, és innen köszöntötte a jelenlévőket. A találkozó programjában a fiatalok tanúságtétele, a szentatyával folytatott párbeszéd és a pápa beszéde szerepel.

A stadion kapuit már 8:00-kor megnyitották. Délelőtt szentmisét tartottak, amelyet Dominik Duka prágai bíboros celebrált. A program részét képezte az Anna Kolesárováról való megemlékezés, akit három évvel ezelőtt ebben a stadionban avattak boldoggá.

A katolikus egyházfő beszédében arra mutatott rá, hogy "ma az a valóban eredeti és forradalmi, ha meg tudunk szabadulni az ideiglenesség kultúrájától, és tovább tudunk lépni az ösztöneinken és a pillanaton. Ez azt jelenti: szeretni egész életünkben, egész lényünkkel". A szentatya hozzátette „Mindenki egy ajándék, és mindenki ajándékká alakíthatja az életét”.

A találkozót elsősorban a 15-30 év közötti korosztálynak szánták, de a tömegben sok idős ember is jelen volt. Mind a 21 000 résztvevőnek biztonsági ellenőrzésen kellett átesnie. A pápa kedden Eperjesre is ellátogatott, ahol szentmisét celebrált. Később a Luník IX-en találkozott a roma közösséggel. Kassáról még este visszarepül Pozsonyba.

TASR

Címkék: Ferenc pápa, kassa