„Mindig igyekszem átlépni a határaimat, és az a célom, hogy saját magam legyőzzem” (VIDEÓ)

2019. augusztus 11. - 18:36 | Sport

Különösen sikeresen zajlik a nyári szezon a keszegfalvai Seishin Karate Klubban: Markovics Ádám megszerezte a klub hetedik Európa-bajnoki érmét, és a többi karatéka is rendre sikeresen szerepel a versenyeken.

„Mindig igyekszem átlépni a határaimat, és az a célom, hogy saját magam legyőzzem” (VIDEÓ)
Fotók: Cséfalvay Á. András – további képekért kattints!

Markovics Ádám, a keszegfalvai Seishin Karate Klub karatékája bronzérmes lett a júliusban megrendezett prágai karate Európa-bajnokságon. Az eredmény hosszadalmas és kemény munka gyümölcse, amelyet csak szorgalommal és kitartással lehet elérni – vallja a karatéka edzője, Markovics János.

A videoriportban Ádám és edzője az Európa-bajnokságon szerzett élményekről, a küzdelmekről, valamint a sportág jellegzetességeiről és kettőjük kapcsolatáról beszélnek:

A Seishin Karate Klubot Markovics Ádámon kívül Hupian Kristína, Jakab Adrienn, Kurcsík Márk, és Pulay Attila (Keszegfalva), valamint Cserepes Zoltán (Nemesócsa) képviselték az Európa-bajnokságon.

„Nagyon örültem, hogy kijutottam az Európa-bajnokságra, számomra ez egy nagy élmény volt, hogy kiutazhattam a társaimmal. A verseny színvonalas volt, pontosan tudtam, hogy mikor fogok szőnyegre lépni, és időben fel tudtam készülni minden küzdelem előtt” – mesélte élményeit Ádám.

Az első két küzdelemben sikeresen vette az akadályokat, bejutott az elődöntőbe, majd a döntőbe jutásért zajló meccsen kapott ki – attól az ellenfelétől, aki végül aranyérmet szerzett.

„Nagy öröm volt számomra, hogy az első két bunyómat megnyertem. Az első mérkőzésem után hatalmas kő esett le a szívemről, mert már ez volt a negyedik Eb-m, és az előző három sajnos nem úgy sikerült, ahogy azt szerettem volna. Az első küzdelmemben egy nálam sokkal erősebb, magasabb ellenféllel szemben sikerült győzelmet aratnom. Utána már magabiztosabban mentem a további küzdelmeimbe, így örömmel és nagy motiváltsággal álltam fel a következő vetélytársam ellen. Ezt szintén sikerült megnyernem, majd végül a harmadik mérkőzésen attól a versenyzőtől kaptam ki, aki Európa-bajnok lett” – tette hozzá Ádám.

„Mindenki becsületesen helytállt az Európa-bajnokságon. Aki nyerni tud, akár egy meccset, akár dobogóra tud állni, az mindig elégedett, aki pedig nem, az kissé csalódott, de a csapat egyik tagjának sincs oka erre, mert mindannyian szépen helytálltak, nagyon büszke vagyok rájuk, mert igazán jól szerepeltek” – fűzte hozzá Markovics János.

Ádám kiemelte, az eredményt nagyban köszönheti a csapattársainak és a támogatóinak, és érthető is, hogy az egész csapat úgy örült Ádám sikerének, mintha csak ők nyertek volna.

A dunaszerdahelyi Középfokú Sportiskola növendéke iskolaidőben is rendszeresen jár edzeni Keszegfalvára, hétköznaponként pedig az iskola is biztosítja számára a feltételeket, hogy rendszeresen erősíthesse magát.

A 18 éves karatéka jelenleg 1 kyus barnaöves, és keményen dolgozik azért, hogy hamarosan megkapja a fekete övet. „Nálunk szigorú övvizsgarendszer van, nem kapja meg bárki, főleg magasabb szinten. Az utolsó övemért egy magyarországi edzőtáborban vizsgáztam az ottani vezetők előtt. Mint minden edzésen, ott is kihoztam magamból a maximumot, mert aki ezt nem teszi, az sosem lesz bajnok, és nem fog fejlődni sem. Mindig igyekszem átlépni a saját határaimat, és az a célom, hogy saját magam legyőzzem.”

A jövőbeli célokkal kapcsolatban Ádám elmondta, a későbbiekben is szeretné folytatni a versenyzést – már felnőtt kategóriákban, egykor pedig ő is édesapja nyomdokaiba lépne, és edzőként szeretné elérni, hogy a karate minél népszerűbb sport legyen a Csallóközben.

„Egy klubban csak úgy lehet igazán felkészülni, ha van, aki úgymond tartja a pajzsot. Úgy gondolom, hogy jó irányba halad a klub, ezt pedig nemcsak a versenyeredmények bizonyítják, hanem a csapat és a közösség, amely nagyon jól működik náluk” – zárta az edző.

Kapcsolódó interjú:
„Amikor az ember belép ide, és eltölt itt egy bizonyos időt, vágyik rá, hogy visszajöjjön”


(fl, tt)