Nagymegyer azt kéri, jelentsék, ha elfogadhatatlanul viselkedik egy pedagógus vagy városi alkalmazott

2020. december 3. - 18:21 | Régió

A városvezetés az egyik helyi alapiskola pedofil pedagógusának ügyére reagált.

Nagymegyer azt kéri, jelentsék, ha elfogadhatatlanul viselkedik egy pedagógus vagy városi alkalmazott
Idén júniusban történt már egy másik incidens is a szlovák alapiskolánál, valaki betörte az egyik ablakot (Fotók: Paraméter)

Szexuális visszaéléssel gyanúsította meg a rendőrség a nagymegyeri szlovák tannyelvű alapiskola egy pedagógusát - írtuk korábban. A dunaszerdahelyi járási rendőrkapitányság vizsgálótisztje két konkrét eset kapcsán gyanúsítja szexuális visszaéléssel a férfit, emellett saját lánya molesztálása kapcsán is gyanúsítottként kezelik. Az iskoláslányok esetei közül az egyik nyolc évvel ezelőtt történt, a másik 2019 és 2020 fordulóján. Az esetek részleteiről ugyancsak ITT írtunk. Arról egyelőre nincs hitelt érdemlő információnk, hogy a férfi molesztált-e más lányokat is a két eset közt eltelt időben.

"Nagymegyer város vezetősége megrendüléssel fogadta a rendőrség és a média által megjelentetett esetet, és sajnálatát fejezi ki a kialakult helyzet miatt. Mivel ez a rendkívül érzékeny ügy vizsgálati szakaszban van, egyelőre nem kívánunk róla bővebben nyilatkozni" - osztotta meg velünk reakcióját a városi hivatal. Hozzátették, az iskola fenntartójaként korábban semmilyen jelzést nem kaptak a gyanúsított férfi etikátlan viselkedésével kapcsolatban.

Megfogalmaztak ugyanakkor egy kérést a polgárok felé: "Kérünk mindenkit, hogy a pedagógusok, illetve más városi alkalmazottak nem elfogadható viselkedésével kapcsolatos gyanút haladéktalanul jelentsék az iskola igazgatósága vagy a város vezetősége felé!"

Idén júniusban történt már egy incidens a nagymegyeri J. A. Komenský Alapiskolánál, amikor egy agresszív férfi egy kővel betörte az egyik ablakot. Az eset akkor azért is keltett nagy riadalmat, mert egy héttel korábban egy férfi hatolt be a Vrútky-i alapiskolába, ahol halálra késelt egy tanárt, és két diákot, valamint az iskola igazgatónőjét életveszélyesen megsebesítette.

(parameter)