Pellegrini nagyon marad, az élet meg megy tovább

Megint nem sikerült megnyitni a Peter Pellegrini  kormányfő leváltását célzó parlamenti ülést a képviselők hiányos létszáma miatt. Andrej Danko, a parlament SNS-es elnöke egy órás szünetet rendelt el, de azt követően sem változott semmi. Határozottan határozatképtelen a törvényhozás.

Pellegrini nagyon marad, az élet meg megy tovább
Fotó: tasr

Danko egyben összehívta a képviselői grémiumot, hogy találjanak megoldást a kialakult helyzetre. A házelnök bejelentette: az ellenzékiek bizalmatlansági indítványát a rendes ülésen, utolsó pontként fogják megvitatni. Ez utóbbi kedden kezdődik.

A kormányfőnek eredetileg pénteken kellett volna a képviselők elé állnia, az ülést azonban akkor sem sikerült megnyitni a hiányos létszám miatt. Danko aztán hétfőre napolta el azt.

Pellegrini lemondatását az ellenzék indítványozta, amiért a miniszterelnök nem javasolta Monika Jankovská (Smer-SD) igazságügyi államtitkár leváltását azután, hogy felmerült: Jankovská üzeneteket válthatott Marian Kočner vállalkozóval, aki ellen a Kuciak-gyilkosság megrendelése ügyében folyik eljárás. A kormány nem támogatja Pellegrini leváltását. Jankovská időközben távozott a hivatalából.

TASR