Petra Vlhová számára váratlanul véget ért az olimpia!

2022. február 13. - 08:08 | Sport

Petra Vlhová számára váratlanul véget ért a pekingi téli olimpia, noha a pénteki super-G-t éppen amiatt hagyta ki, hogy a február 17-én esedékes alpesi kombinációra fókuszálhasson.

Petra Vlhová számára váratlanul véget ért az olimpia!
Petra Vlhová (Fotó: TASR)

A friss olimpiai bajnok versenyzőt íngyulladás kínozza a bal bokájában - tisztázta a helyzetet szombaton edzője, Mauro Pini. Hozzátette, lényegében már a pénteki super-G-t is ezért hagyta ki, és a szombati első edzésén sem tudott megjelenni.

"Petra úgy döntött, az elhúzódó bokagyulladása miatt nem indult az alpesi kombinációban, ez a gyulladása ugyanis már a felkészülését is befolyásolta az elmúlt hetekben. Nem szerette volna, ha ez a helyzet az olimpián romlik, mivel a szezon végéig még fontos kitűzött céljai vannak. Most visszatér Szlovákiába, ahol gyógykezelésen vesz részt. Néhány napot otthon tölt, hogy az olimpián szerzett élményeit megossza a hozzátartozóival, és hogy feltöltődjön a világkupa-sorozat végére" - írta az edző.

Pini kiemelte, hogy a gyulladás már november óta kínozza Petra Vlhovát, az olimpiai szlalom után pedig romlott.

A szlovák versenyző a tervezett négyből így két versenyszámban indult az olimpián. Óriás műlesiklásban 14. lett, kedden viszont a drámai kimenetelű szlalomban megszerezte az első szlovák aranyat.

(Tvnoviny.sk)