Politikai melegpornót forgat a fejében Gyimesi, egy SNS-es képviselő előtt térdel és rettenetesen szereti őt

2023. október 13. - 00:18 | Belföld

"Je suis Tomáš Taraba", azaz Tomáš Taraba vagyok - állítja magáról a franciás műveltségű Gyimesi György a közösségi oldalán egy kizárólag szlovák nyelven írt csütörtöki bejegyzésében, amiben szolidaritást vállalva  kiáll az Andrej Danko nemzeti pártjának listáján parlamentbe jutott nacionalista, oltásellenes képviselő mellett. A Szövetség által futtatott megmondóember úgy érzi, szegény Tarabát a Progresszív Szlovákia nevezetű párthoz közel álló művészek szabályosan meglincselik, pedig nem érdemli meg.

Politikai melegpornót forgat a fejében Gyimesi, egy SNS-es képviselő előtt térdel és rettenetesen szereti őt
Fotó: Cséfalvay Á. András

A parlamentből még májusban kipottyant, és oda visszakapaszkodni a Szövetséggel szövetségben nem tudó Gyimesi azért kelt a fura nézeteket valló Taraba védelmére, mert szerinte a hazai kulturális élet léhűtő, pénzsóvár képviselői durván betámadták a most az SNS - 2020-ban meg a Marián Kotleba pártjának - színeiben mandátumhoz jutó politikust. Mindez csak azért történt, mert a "konzervatív" eszmetársával összefüggésben elterjedt a pletyka, hogy akár a kulturális minisztérium várományosa is lehet. Még szerencse, hogy az erről szóló híreszteléseket Taraba - sokak megkönnyebbülésére - szerdán este cáfolta.

Tarabával kapcsolatban köztudott, hogy még a koronavírus elleni küzdelem során bugyuta oltásellenes nézeteket hirdetett, szerinte ugyanis a vakcina nemzésképtelenné teszi az embereket. Mintha a politológiai és közgazdasági tanulmányai alapján konyíthatna egy kicsit is az olyan összefüggésekhez, amilyenek az egyik friss Nobel-díjasunk kisujjában vannak. Tarabával kapcsolatban az is napvilágot látott, hogy együtt üzletelt a Mr. X-ként emlegetett hírhedt vállalkozóval, a rendőrség által keresett Peter Koščcsal, aki ellen 2021 áprilisában nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

Erről a Tarabáról nyilatkozik most szépeket Gyimesi, azt állítva az SNS frakciójában komolyabb szerepet kapó politikusról, hogy cseppet sem szélsőséges, és "az egyetlen bűne a progresszívak szemében, hogy keresztény és konzervatív, aki nem fél az árral szemben úszni, ... amiért kiérdemli a támogatásunkat".

Minden arra vall, a két férfi között működik a kémia, Taraba ugyanis erre a behízelgő gyimesis bejegyzésre vissza is jelzett, és szépen megköszönte barátjának a világos álláspontját.

Félő, ha Gyimesi ilyen tempóban gondolja tovább a dolgait, legközelebb dobhat egy akkora "zsö szvi Kaliňák"-ot is, hogy abban elnézést kér a smeres elvtársaitól, mert szerinte a DAC-drukkerek 2008-ban pimaszul viselkedtek Dunaszerdahelyen, amiért aztán megkapták a belügyi alakulattól azt, amit megérdemeltek.

(sárp)