Remišová és Sulík se érti Matovičot

2020. november 14. - 08:58 | Belföld

A Za ľudí az enyhítéseken értetlenkedik, az SaS szerint pedig a miniszterelnök nem tudja félretenni az ellenérzéseit velük szemben.

Remišová és Sulík se érti Matovičot
Igor Matovič (Fotó: TASR)

Veronika Remišová, a Za ľudí elnöke értetlenségének adott hangot, hogy mi alapján nyithatnak meg bizonyos egységek, azt meg végképp nem érti, hogy mégis miért folyhat majd oktatás 5+1 fős csoportokban, miközben a színházak és mozik vagy a templomi szentmisék 50%-os kapacitással működhetnek.

"Szívesen együttműködnénk olyan partnerekkel, akik betartanák, amit egy héttel, de legalább egy nappal korábban mondtak, és nem változtatják kiszámíthatatlanul a nézeteiket. Hosszú távon így nem lehet működni. Nem értjük, mi alapján nyithatnak meg bizonyos egységek, és mások nem, azt pedig végképp nem, hogy miért érvényes az iskolákra a hat gyerek csoportonként, más egységekben vagy rendezvényeken pedig az 50%-os kapacitás" - fogalmazott.

Remišová szerint az oktatásnak kellene a legnagyobb prioritásnak lennie, és mindent meg kellene tenni azért, hogy az iskolák kinyithassanak. "Nemcsak a gyermekeink színvonalas tanításáért, de egészséges fejlődéséért és társasági kapcsolataikért is. Az elmulasztott oktatást és a szociális elzárást semmivel nem lehet kompenzálni" - húzta alá.

Az SaS sajnálattal nézi, amit Igor Matovič tesz. "Személyes ellenérzése felülkerekedett a józan eszén" - jegyezte meg Richard Sulík pártelnök, hozzátéve, hogy számukra az ország jóléte előbbre való, mint a személyes támadások.

Emlékeztet arra, hogy az embereket nem érdeklik a miniszterelnök személyes támadásai a kormányának tagjai ellen, ezért a pénteki történések után is szilárd részei maradnak a koalíciónak és a megbízható partnerei a miniszterelnöknek a kormányprogram teljesítése kapcsán.

(TASR)