A rendőrség eljárást indított a tragikus buszbalesettel összefüggésben, szemtanúkat hallgatnak ki

2019. november 14. - 12:14 | Belföld

A Nyitrát Aranyosmaróttal (Zlaté Moravce) összekötő, I/65-ös jelzésű országút, ahol szerdán délután 1 óra körül tragikus baleset történt, továbbra sem járható.

A rendőrség eljárást indított a tragikus buszbalesettel összefüggésben, szemtanúkat hallgatnak ki
Fotó: TASR

A forgalmat ezen a szakaszon várhatóan csütörtök délután indítják csak újra. Renáta Čuháková, a nyitrai kerületi rendőrkapitányság szóvivője elmondta: folyik a helyszínelés, illetve a baleset szemtanúinak kihallgatása. A rendőrség büntetőeljárást indított általános veszélyeztetés ügyében.

A Nyitra melletti Malánta közelében egy autóbusz ütközött össze egy teherautóval. A buszban főleg iskolából hazafelé tartó fiatalok utaztak. A balesetben tizenketten életüket vesztették, köztük négy kiskorú gyermek, továbbá húszan megsérültek, hárman súlyosan. Erről korábban Denisa Saková belügyminiszter tájékoztatott.

Az előzetes információk szerint a balesetet valószínűleg a túlterhelt teherautó okozta, amely egy lejtőn hajtott lefelé. A nagymértékű terhelés miatt feltehetőleg elveszítette az egyensúlyát, és nekiütközött a szembejövő autóbusz hátsó részének, amely ennek következtében befordult az árokba.

Peter Pellegrini kormányfő a tragikus baleset miatt megszakította hivatalos ciprusi látogatását, és a baleset helyszínére sietett. Csütörtökre rendkívüli kormányülést hívott össze, és javasolta, hogy a kormány péntekre hirdessen nemzeti gyásznapot. „Újkori történelmünk egyik legsúlyosabb közlekedési balesetéről van szó, ezért úgy vélem, helyénvaló, hogy péntekre nemzeti gyásznapot hirdessünk, így tisztelegve a baleset áldozatainak emléke előtt” – mondta Pellegrini.

Kapcsolódó cikkek:
Animáción mutatják be, hogyan történhetett a 12 halálos áldozatot követelő buszbaleset (videó)
BORZALOM: 12 halottja van a nyitrai halálúton történt brutális karambolnak, köztük négy gyerek
Megrázó videót közölt a rendőrség a tragikus buszbaleset helyszínéről
Videón, ahogy kerekeire állítják a balesetet szenvedett autóbuszt
Részvétét nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak az Arriva busztársaság
Kiemelték az autóbuszt az árokból, nem találtak újabb áldozatokat

Többségében magyarok lakta község lakosai vesztették életüket a tragikus buszbalesetben


Nemzeti gyásznap lesz pénteken Szlovákiában


(TASR)