A rendőrség ismét hangsúlyozza, a bősi karantén nem egy luxusszálloda, és egy videót is megosztottak

2020. március 18. - 19:42 | Régió

Nem mindenki elégedett a koszttal a bősi karanténközpontban, páran pedig hangot is adnak a kifogásaiknak.

A rendőrség ismét hangsúlyozza, a bősi karantén nem egy luxusszálloda, és egy videót is megosztottak
Fotó: Paraméter

A kötelező karantént ne tévesszük össze egy háromcsillagos szállodában való üdüléssel. Ezt Milan Lučanský országos rendőrfőkapitány jelentette ki azután, hogy kedden meglátogatta a bősi karanténközpontot.

A rendőrség hivatalos Facebook-oldalán ismét hangsúlyozza, a bősi karanténközpont nem egy Hilton és nem is egy Ritz.

„Azért jöttem ide, hogy ellenőrizzem, hogy vannak az emberek, milyen gondokkal küzdenek, és milyen megoldást tudunk biztosítani számukra” – tájékoztatott kedden Lučanský a közösségi hálón közzétett videójában. Elmondása szerint többen támogatásukról biztosították őt, de találkozott elégedetlen állampolgárokkal is. „Ez csak a kezdet. Az első két-három nap még elviselhető, de aztán jön a kabinláz. Igyekszünk kellemesebbé tenni nekik az itt töltött időt. Ivóvizet, ásványvizet, takarókat biztosítunk. Többen panaszkodtak, hogy hideg van, még nem működik teljes hőfokon a fűtőrendszer” – magyarázta Lučanský.

A bentlakók naponta háromszor meleg ételt kapnak, akadnak azonban olyanok, akiknek ez így, ahogy működik, nem felel meg.

„A rendőrök és a magán biztonsági szolgálat is tanúja volt egy incidensnek, amikor az egyik elszállásolt nő panaszkodott, feltételeket szabott az ételekkel kapcsolatban, telefonjával pedig rögzítette a rendőröket és a többi jelenlévőt. Szeretnénk hangsúlyozni minden kliensnek, ne várják, hogy Bősön luxusszolgáltatások fogják várni őket, mint egy ötcsillagos hotelben. Nehéz időket élünk, rendkívüli állapotot hirdettek, alkalmazkodni kell a kialakult helyzethez. A központ személyzete, a rendőrök és a biztonsági őrök minden tőlük telhetőt megtesznek. Ne gerjesszenek konfliktust, ez nem szép...” – írta a rendőrség hivatalos Facebook-oldalán, majd hozzátették, arról nem is beszélve, hogy a hazaszállításukról az állam, a külügyminisztérium gondoskodott, ellenkező esetben pedig még mindig messze lennének az otthonuktól.

A rendőrség szerdán este azt is közölte, hogy a bősi központban elszállásolt első 40 személy tesztje negatív lett, ők otthon folytatják a karantént.


(parameter)