Sulík hazatért Dubajból, és úgy rázta le magáról Matovič kínjait, mint valami szöszt

2021. január 9. - 13:56 | Belföld

A gazdasági miniszter élettársával és gyerekeivel kirándult Dubajban az ünnepek alatt, most azonban hazatért és reagált azokra bírálatokra, amelyeket időközben Igor Matovičtól kapott.

Sulík hazatért Dubajból, és úgy rázta le magáról Matovič kínjait, mint valami szöszt
Richard Sulík (Fotó: TASR)
Kapcsolódó cikk:

Sulík elvesztette Matovič bizalmát

Az SaS elnöke a Nový Čas-nak adott egy rövid interjút, melyben először is közölte, hogy ő nem élt járványügyben kivétellel (mint azt tette Štefan Holý, a Sme rodina által jelölt kormányalelnök), ellenben tíz napra karanténba vonult. Utazása indokairól annyit árult el, hogy alig van a családjával, és megígérte nekik, hogy legalább karácsonyra elutaznak, aztán így is tettek.

Visszautasította Matovič azon vádjait, miszerint távol maradna a kormányülésektől.

"Távollétemben a kormány egyszer ült össze online, hogy a veszélyhelyzetet érintő előre leegyezett pontokról tárgyaljanak. Az én nézetemet ismerték, az SaS kormánytagjai pedig csatlakoztak. Nekem sajnos gondjaim akadtak az online csatlakozással, és néhány próbálkozás után feladtam" - húzta alá.

A portál kérdésére, hogy nem tisztességtelen-e ilyen helyzetben távol maradni, azt válaszolta, hogy a gazdasági miniszter jelenlététől se nem rosszabbodik, se nem javul a járványhelyzet.

Az antigéntesztek késedelmes, és végeredményben egy konkrét cég megszólítása útján történt beszerzése kapcsán azt mondta, hogy az ezt elbíráló bizottságban olyan civil szervezetek képviselői is helyet foglaltak, mint az Állítsuk meg a korrupciót vagy a Transparency International. "A tesztek Szlovákiában vannak és használhatók" - mondta.

Nagyon feleslegesnek tartja, hogy Matovič megpróbálja rá hárítani a felelősséget a járvány miatt elhunyt "ezrekért".

"Ezek súlyos támadások, de ettől még nem én leszek a felelős. A valóságot mindenki ismeri enélkül is, én ide nem kívánok lealacsonyodni" - fogalmazott.

Matovič még karácsony előtt felszólította Sulíkot, hogy mondjon le, ehhez pedig most csatlakozott Peter Pollák, az OĽaNO EP-képviselője is.

Sulík ezt pikkpakk elintézte: "Ugye, nem gondolják, hogy az ilyesmit komolyan fogom venni...?!"

(Nový Čas)