„Tudjuk, hogy élete egyik legnehezebb időszakán megy keresztül” – a Híd tiszteletben tartja Sólymos döntését

2020. január 23. - 12:13 | Belföld

A Híd tiszteletben tartja Sólymos László környezetvédelmi miniszter döntését, aki csütörtöki sajtótájékoztatóján bejelentette, a szerda esti incidens miatt benyújtja a lemondását.

„Tudjuk, hogy élete egyik legnehezebb időszakán megy keresztül” – a Híd tiszteletben tartja Sólymos döntését
Fotó: TASR

Erről a Híd szóvivője, Magdeme Klára tájékoztatott.

„Sajnáljuk, ami történt. Tudjuk, hogy Sólymos László élete egyik legnehezebb időszakán megy keresztül. A politikus is ember” – áll a párt reakciójában.

A szóvivő hozzátette, a párt tiszteletben tartja a miniszter döntését: „Vállalta viselkedése következményeit és vállalta a politikai felelősséget.”

Mint ismert, szerda kora este bevitte a rendőrség Sólymos László (Híd) környezetvédelmi minisztert, aki egy pozsonyi vendéglőben keveredett verekedésbe. Az incidens egy kínai étteremben játszódott le a Laurinská utcán. A SME úgy tudja, a másik őrizetbe vett személy Sólymos testvére volt. Mindketten este 10 óra után távoztak a rendőrségről, miután kihallgatták őket. Michal Szeiff rendőrségi szóvivő közölte, a rendőrség garázdaság és rongálás miatt indított eljárást.

A történtek miatt Sólymos László bejelentette, benyújtja a lemondását. Csütörtökön délben tartott sajtótájékoztatóján elmondta, nagyon nehéz időszakot él, de elismeri, hogy emberileg kudarcot vallott. "Bocsánatot kérek a kollégáimtól, a párttársaimtól, családomtól és a vendéglő dolgozóitól. Kész vagyok vállalni a felelősséget a tegnapi eseményekért, és ezennel lemondok a miniszteri posztról” – jelentette ki.

Sólymos a 2016-os parlamenti választások után állt a környezetvédelmi tárca élére. Korábban frakcióelnök volt, a környezetvédelemmel addig nem foglalkozott. Bár a Kuciak-gyilkosságot követően, 2018. március 15-én a kormány lemondott, Sólymos továbbra is környezetvédelmi miniszter maradt. Emellett miniszterelnök-helyettes is.


(TASR/para)