Újra nyomoznak a dunaszerdahelyi tízes gyilkosság ügyében!

2019. január 14. - 07:58 | Belföld

Márciusban két évtizede lesz Közép-Európa legsúlyosabb alvilági leszámolásának, a Pápay Tibor vezette bűnszervezet vezető tagjai kivégzésének, melyre 1999-ben került sor a dunaszerdahelyi Fontána bárban.

Újra nyomoznak a dunaszerdahelyi tízes gyilkosság ügyében!
Archív felvétel

A Markíza közlése szerint a NAKA újra nyomoz az ügyben. "A nyomozás folyamatban van, mivel az újonnan felmerült cselekményekből kifolyólag szükséges néhány művelet elvégzése" - erősítette meg értesülésüket Michal Slivka, az Országos Rendőrkapitányság szóvivője. Ennél részletesebb tájékoztatást azonban nem nyújtanak.

1999. március 25-én este Pápay Tibor és emberei kártyáztak a Fontána bár emeleti helyiségében. Váratlanul három maszkos álrendőr rohant be a bárba, egyikük lent maradt, felügyelt a vendégekre, ketten pedig felszaladtak és tüzet nyitottak a támadásról mit sem sejtő Pápayékra. 113 lövést adtak le, tíz maffiózóval végeztek.

Nem sokkal az akció előtt távozott a Fontánából a klán nagymegyeri ága vezetőjének tartott K. Norbert, valamint a bűnszervezet egyik vezetőjeként ismert Écsi Béla is. K. Norbertet a múlt héten hallgatták meg a Pápay-klán lefejezésének megszervezésével gyanúsított, de minden jel szerin évekkel ezelőtt szintén kivégzett Sátor Lajos körül szerveződött csoport perében, Écsi Béláról pedig épp a maffiaper kapcsán folyamatban lévő nyomozás során derült ki, hogy még 2003-ban meggyilkolhatták, majd a Mátyusföldön egy erdőben áshatták el, ugyanakkor holttestét később Sátorék áthelyezték - novemberben az ő maradványait találták meg az udvarnoki határban.

(Nový Čas/parameter)