Az oktatásügyi minisztérium figyelmeztet, nem lehet hazaküldeni a tanulót, mert olyan országban járt, ahol megjelent a koronavírus

2020. február 28. - 17:22 | Belföld

Az oktatásügyi minisztérium szerint indokolatlan hazaküldeni azokat a diákokat, akik olyan országban jártak, ahol már megjelent a koronavírus, és nincsenek tüneteik.

Az oktatásügyi minisztérium figyelmeztet, nem lehet hazaküldeni a tanulót, mert olyan országban járt, ahol megjelent a koronavírus
Fotó: illusztráció

„Amennyiben a gyerekeknél és a diákoknál nem jelentkeznek a légúti megbetegedés tünetei, nem indokolt a korlátozásuk. Egyúttal fel kell hívni a szülők figyelmét, hogy ne küldjék a gyereket iskolába, ha megfázás tünetei jelentkeznek nála” – áll az oktatásügyi tárca által kiadott irányelvben.

A tárca szerint ilyen eljárási rend vonatkozik az iskola alkalmazottaira is.

A minisztérium jelenleg nem javasolja osztálykirándulások, tanulmányi utak szervezését olyan térségekbe, ahol már megjelent a koronavírus. Az iskoláknak és a kollégiumoknak az általános megelőzési jellegű intézkedések betartását javasolják.

Fontos ebben az időszakban az alapos, legalább 20 másodpercig tartó kézmosás, illetve az alkohol tartalmú kézfertőtlenítők használata.

A koronavírus péntekig nem bukkant fel Szlovákiában, eddig 127 személyen végezték el a szükséges teszteket, valamennyi negatív eredményt hozott.

Kapcsolódó cikkek:
 
KORONAVÍRUS: Pánik nincs, de szájmaszk is alig van Dunaszerdahelyen, a Vámbéry suli pedig lépett!
 
KORONAVÍRUS: Utánajártunk, mi a helyzet a Dunaszerdahelyi járásban, a Vámbéry suli óva int a pániktól
 
KORONAVÍRUS: Amikor a pánikkeltő rájön, hogy butaság és káros cselekmény pánikot kelteni!


(ta3/tasr/para)