„Ha a jelenlegi kormány kitart, akkor eljön az igazság“ – hangoztatta a védelmi miniszter

2021. november 7. - 16:21 | Belföld

Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter szerint a Robert Ficóról és társairól előkerült videófelvétel csak a jéghegy csúcsa. Úgy gondolja, hogy „még sok mindent fogunk hallani“. Erről a Markíza Na telo című vasárnapi műsorában beszélt.

„Ha a jelenlegi kormány kitart, akkor eljön az igazság“ – hangoztatta a védelmi miniszter
Jaroslav Naď (TASR)

Robert Kaliňák, aki a Smer-SD elnökségi tagja, törvénytelennek tartja a felvételeket. „A kormánykoalíció abban reménykedett, hogy bűncselekményre derül fény. De nem történt ott semmi, csupán magánemberek személyes beszélgetését rögzítették“ – mondta. A volt belügyminiszter szerint egy „vadszállító teherautó“ kellene ahhoz, hogy egy ilyen ház lehallgatását jogosan lehessen felhasználni az orvvadászat kivizsgálására. Kaliňák ugyanakkor feltette a kérdést, miért nemo da helyezték el a kamerát, ahol az állatokat feldolgozzák.

Naď úgy reagált, hogy az információs és technikai eszközök (ITP) elhelyezését a bíróság jóváhagyta, és csak ezután derült ki, hogy kik találkoznak a nyaralóban. Kaliňáktól a kamerák elhelyezésének margójára feltette a kérdést, hogy egyáltalán tudja-e, hova mindenhova szereltek fel kamerákat

Állítása szerint a korábbi kormány mintegy 30 jelöltje, amelyben a Smer-SD is szerepelt, bevallotta a bűncselekményt. „Nagyon fél“ – mondta Kaliňáknak, hozzátéve, hogy ha a jelenlegi kormány kitart, akkor eljön az igazság.

„A Smer színházi előadása véget ér”

– mondta a miniszter.

Kaliňák pedig épp fordítva gondolja: ha a jelenlegi kormány megbukik, akkor lesz valódi igazságszolgáltatása Szlovákiának. Szerinte a kormány a felelős Milan Lučanský volt országos rendőrfőkapitány haláláért és a COVID-19 betegség áldozatainak számáért.

„Állandóan becsapják az embereket, aztán meglepődnek, hogy az emberek nem tisztelik őket”

– mondta Kaliňák. Nem ért egyet azzal, hogy a társadalomban csatákat kell vívni a szájmaszkokért. A védelmi miniszter erre úgy reagált, hogy a nemrégiben történt pőstyéni incidens során őrizetbe vett személyek közül ketten volt hivatásos katonák. „Szándékosan járnak provokálni az üzletekbe. Mindezt pénzért teszik“ – szögezte le Naď. Hasonló eset Privigyén (Prievidza) is történt.

TASR