Kočnert először hallgatja ki a NAKA a Kuciak-gyilkossággal kapcsolatban, golyóálló mellényben érkezett!

2019. április 3. - 10:07 | Belföld

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyitrai épületében szerdán először hallgatják ki Marian Kočnert Ján Kuciak és jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolásával kapcsolatban.

Kočnert először hallgatja ki a NAKA a Kuciak-gyilkossággal kapcsolatban, golyóálló mellényben érkezett!
Fotók: TASR - további képekért kattints!

Kočnert március 14-én gyanúsították meg a Kuciak-gyilkosság megrendelésével. A vállalkozót szerdán röviddel 9 óra előtt vitték a NAKA nyitrai épületébe.

A kihallgatásán jelen van az ügyvédje, Marek Para, valamint a többi gyanúsított ügyvédei is.

Kočner golyóálló mellényben érkezett a kihallgatásra.

A múlt héten már kihallhatták a Kuciak-gyilkossággal kapcsolatban a többi gyanúsítottat, Szabó Tamást, Miroslav Marčekot, Andruskó Zoltánt és Alena Zsuzsovát.

Március 25-én tanúként hallhatták ki Nyitrán Peter Tóthot, a a Szlovák Titkosszolgálat belső elhárításának volt vezetőjét.

Ján Kuciak oknyomozó újságírót és kedvesét, Martina Kušnírovát 2018. február 21-én gyilkolták meg nagymácsédi otthonukban. Az üggyel kapcsolatban négy személyt vettek őrizetbe, köztük Alena Zsuzsovát, akit ezidáig szintén a gyilkosság megrendelésével gyanúsítottak.

Kočner egyike volt azoknak a személyeknek, akiknek ügyeiről Ján Kuciak írt. Egy telefonbeszélgetés is a nyilvánosságra került, amelyben a vállalkozó megfenyegette az újságírót. Kuciak feljelentést tett a rendőrségen, de az ügyet végül idő előtt lezárták.

Kočner ellen a televíziós váltók ügyében folyik eljárás, és jelenleg szigorított őrizetben van Leopoldovban.


(TASR/noviny.sk/para)