Kuciak-gyilkosság: kedden folytatódik a tárgyalás, Andruskót tanúként hallgatják meg

2020. január 13. - 20:07 | Belföld

Véget ért a Ján Kuciak és Martina Kušnírová gyilkossági ügyében folyó büntetőper hétfői tárgyalása a Bazini Specializált Büntetőbíróságon. Folytatás kedden várható.

Kuciak-gyilkosság: kedden folytatódik a tárgyalás, Andruskót tanúként hallgatják meg
Fotó: TASR

A hétfői tárgyaláson a négy vádlott közül hárman vallottak: Miroslav Marček beismerte bűnösségét a gyilkosságban, Szabó Tamás tagadja az ellene felhozott vádakat – állítása szerint Andruskó arra bérelte őket fel, hogy verjék meg Kuciakot, és amikor a házához mentek, a fiatalok már halottak voltak.

Alena Zsuzsová is tagad. Elmondta, hogy ismeri Marian Kočnert, aki jó barátja és lányának a keresztapja. Azt is megerősítette, hogy ismeri Andruskó Zoltánt, azt viszont tagadja, hogy megbízta volna őt az újságíró megölésének megszervezésével.

Marian Kočner eredeti szándékával ellentétben megtagadta a vallomástételt, engedély nélküli fegyverviselés vádjában viszont bűnösnek vallotta magát. Olyan töltényekről van szó, amelyet a rendőrség egy ingatlanjában foglalt le. A vállalkozó szerint a lőszerek még a katonai szolgálatának idejéből származnak, és nem semmisítette meg őket.

A hétfői tárgyalás Molnár Péter volt feleségének és nővérének vallomástételével zárult.

A tárgyalás kedden tovább folytatódik, akkor Ján Kuciak szüleit és Martina Kušnírová édesanyját hallgatják meg. Továbbá vallomást tesz Andruskó Zoltán is, akit 15 éves szabadságvesztésre ítéltek azt követően, hogy vádalkut kötött az ügyésszel.


TASR/para