Matovič: „Az SaS és a Za ľudí behúzzák a farkukat, és a mostani állításukkal ellentétesen fognak szavazni

2020. július 6. - 08:32 | Belföld

A kormányfő meg van győződve arról, hogy a Boris Kollár leváltását célzó rendkívüli ülésen az SaS és a Za ľudí sem fog Kollár ellen szavazni.

Matovič: „Az SaS és a Za ľudí behúzzák a farkukat, és a mostani állításukkal ellentétesen fognak szavazni
Fotó: TV Noviny

A Markíza Na telo plus nyári kiadásának első vendége Igor Matovič kormányfő volt. Az internetes műsorban szóba került a Boris Kollár házelnök diplomamunkája körül kialakult botrány. Míg az OĽaNO annak ellenére is kitart a Sme rodina elnöke mellett, hogy kiderült, a diplomamunkájának több részét forrásmegjelölés nélkül lemásolta, a koalíciós SaS és a Za ľudí lemondásra szólították fel Kollárt.

Matovič szerint ez a reakció az SaS és a Za ľudí részéről egyszerű erőfitogtatás és harc a szavazatokért.

„Úgy gondolom, hogy amennyiben eljutunk a szavazásig, az SaS és a Za ľudí behúzza a farkát, és azzal ellentétesen fognak szavazni, amit most állítanak” – jelentette ki a miniszterelnök.

Kollár napokkal ezelőtt azt állította, hogy az SaS elnöke, Richard Sulík szeretné az álmát valóra váltani azáltal, hogy a Sme rodina nélkül kormányozzanak. Matovič a műsorban megerősítette, hogy a választások után Sulík Kollár nélküli koalíciót javasolt.

„Ha azt akarjuk, hogy ez a koalíció kitartson, a Sme rodinának a részének kell, hogy legyen” – mondta a kormányfő, majd hozzátette, meggyőződése, hogy amennyiben Boris Kollárt leváltanák a parlament elnöki pozíciójáról, a Sme rodina kilépne a kormányból.


(tvnoviny.sk)