Matovič felelősnek érzi magát Ján Kuciak és Martina Kušnírová haláláért

2021. február 21. - 23:21 | Belföld
Matovič felelősnek érzi magát Ján Kuciak és Martina Kušnírová haláláért
Fotó: TASR

A miniszterelnök vasárnap este a közösségi oldalán megosztott egy levelet, amelyet a három éve meggyilkolt Ján Kuciakhoz írt.

„Három évvel ezelőtt ilyentájt, amikor ezt a levelet írom, egy alattomos gyilkos állt meg a házatok előtt azzal a szándékkal, hogy elvegye az életeteket. Csak azért, mert Jano úgy döntött, a maffia nyakára lép“ – írta, majd hozzátette, sosem tudta neki elmondani, de nagyon csodálta őt az elszántságáért.

„Te, kis szaros, sorry, minden cikkel és leleplezéssel megmutattad, hogyan kellene másoknak végezniük a munkájukat, akikben a te elszántságod töredéke sincs – őszintén, elszántan, alázatosan“

– folyatatta, majd elismerte, ellenzéki képviselőként nem fordított nagyobb figyelmet az általa írt cikkekre, de mindig tökéletesen kidolgozott munkáknak tartotta azokat, amelyek a nyomozók számára tökéletes útmutatók voltak.

„Felelősnek érzem magam a halálodért és a Te Martinád haláláért. Nem tudok szabadulni attól az érzéstől, hogy ha 2016-ban sikerült volna kormányt alakítanunk, még Te is és a szerelmed is élhetnétek. Janko és Martinka, valahányszor meglátom a mosolygós fényképeteket, egy pillanatra olyan érzésem van, mintha nem lenne igaz“

– írta a kormányfő, majd ígéretet tett, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy Szlovákia olyan hely legyen, amilyet mindketten szerettek volna.

„Bízom benne, hogy a Jó nem hal meg. Kérlek benneteket, gondoljatok ránk és legyetek az őrangyalaink“ – zárta a bejegyzést Matovič.

Kapcsolódó cikkek:


(parameter)