Mégiscsak mindenki számára jöhet a lockdown?

2021. november 22. - 11:05 | Belföld

Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) egészségügyi miniszter újabb szigorító javaslatot visz a kollégái elé.

Mégiscsak mindenki számára jöhet a lockdown?
Vladimír Lengvarský (Fotó: TASR)

Korábban a TVnoviny-re hivatkozva azt közöltük, hogy kedden tart rendkívüli ülést a kormány, a Kormányhivatal azonban azt közölte, hogy szerdán rendes ülésen tárgyalnak délelőtt 10-től, a hivatalos programot egyelőre nem tették közzé.

A kormány ettől a héttől kezdődően egyfajta puha lockdownt vezetett be az oltatlanok számára, noha megjelentek már azok a hangok, amelyek inkább egy mindenkire kiterjedő lezárást javasolnak. Vasárnap Marek Krajčí, az OĽaNO politikusa, valamint Peter Pčolinský, a koalíciós Sme rodina alelnöke is keményebb intézkedéseket forszírozott, emellett Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter is egy mindenkire kiterjedő lockdownról beszélt.

Kiderült ugyanakkor még a múlt héten, hogy maga Lengvarský is eredetileg keményebb intézkedéseket javasolt, lényegében háromhetes lockdownt mindenki számára.

A témával foglalkozik hétfőn a Vizionári nevű konferencia, melyet a Markíza szervezett. "Ha a lehető leghamarabb bevezetjük, akkor a karácsonyunk szigorúbb intézkedésektől mentes lehet" - mondta.

Hozzátette, hogy ugyanakkor ez is csak az első köre lenne egy lockdownnak, és ha nem válik be, jöhet a következő.

(Tvnoviny.sk)