Mistrík döntése meglepte Menyhártot. Még nem tudni, az MKP-nak kell-e Čaputová

2019. február 26. - 18:32 | Belföld

Korábban már megírtuk, saját érdemeként tálalta a Magyar Közösség Pártja, hogy Robert Mistrík államfőjelölt visszalépett a jelöltségtől Zuzana Čaputová javára. A parlamenten kívüli párt a közleménye szerint "Menyhárt József államfőjelöltségétől való múlt heti visszalépésével trendet alkottunk, utat mutattunk. Örülünk, hogy egyre többen látják: csak összefogással lehet legyőzni Fico emberét..." De van itt egy csavar: azt még korai lenne megmondani, az MKP beáll-e Čaputová mögé.

Mistrík döntése meglepte Menyhártot. Még nem tudni, az MKP-nak kell-e Čaputová
Fotó: Barak Dávid

Menyhárt József meglepőnek tartja Mistrík keddi bejelentését a visszalépéséről. A portálunknak nyilatkozó pártelnök ezzel összefüggésben megjegyezte, az - eredetileg az SaS által támogatott - jelölt reagált a legfrissebb közvélemény-kutatási eredményekre és egy erősebb támogatottságú politikus javára lépett vissza. "Mistrík jó jelölt volt, szavatartónak bizonyult" - jegyezte meg a pártelnök.

Nemleges választ adott a kérdésünkre, hogy a fejlemények tükrében nem látja-e úgy, az MKP elkapkodta volna lépést, amikor éppen egy hete úgy döntött, Menyhárt éppen Mistrík javára vonul a háttérbe. "Nem siettük el a kérdést, hiszen úgy döntöttünk, hogy a jobboldal zárjon össze egy egységes jelölt mögött." És ez a kijelentés még csak nem is feltétlenül jelenti azt, hogy a közösség pártja beállna Čaputová mögé. "Jövő hét folyamán fog az elnökség foglalkozni ezzel a témával, egyedül ez a testület hivatott dönteni az ilyen kérdésekről. A kialakult helyzetre reagálni kell" - összegezte a körülményeket Menyhárt József.

(sp)