A nap, melyet Gúta egyhamar el nem felejt - FOTÓK

Gútára figyelt az ország és a nemzetközi sajtó is csütörtökön, a rendőrség különleges egységei ugyanis a hajnali órákban több helyszínen rajtaütésszerű akciót hajtottak végre, majd a Harcsa utcában egész nap helyszíneltek. Összesen nyolc személyt vettek őrizetbe.

A nap, melyet Gúta egyhamar el nem felejt - FOTÓK
Fotók: Paraméter - További felvételekért kattints!
Ami eddig volt:
 
Rajtaütött a NAKA a Kuciak-gyilkosság gyanúsítottjain, egykori rendőrt is őrizetbe vettek
 
Kuciak-ügy: kik ezek a személyek, akiket letartóztattak Gútán?
 
A bírónak néhány napja van arra, hogy döntsön az előzetes letartóztatásról
 
Elszállították a gútai házból a Kuciak-gyilkosság fő gyanúsítottját!
 
Kuciak-gyilkosság: Véget ért a rendőri bevetés Gútán

A hajnali rajtaütés után a Harcsa utcában egy helybéli beszámolója szerint az egyik gyanúsított, Sz. Tamás állítólag biciklin próbált kereket oldani a rendőrök elől, de a terve nem vált be. 

Sz. Tamás szüleivel élt az átvizsgált házban, ám az övék a Fő utca és a Harcsa utca sarkán lévő, romosabb családi ház is, amit a rendőrök szintén lezártak. A szülők információink szerint végig a helyszínen tartózkodtak, és Sz. Tamást is a kora esti órákig, a helyszínelés végéig ott tartották.

A helyszíni vizsgálatba, a nyombiztosításba és a helyszín felügyelésébe több járás rendőreit és nyomozóit is bevonták - komáromi mellett nyitrai, pozsonyi, nagyszombati, nagytapolcsányi és trencséni rendőrkocsikat is láttunk a helyszínen.

Sz. Tamást egy kapucnis felsőben kísérték ki egy nyitrai jelzésű rendőrségi furgonba. Két járművet, egy Citroen Berlingót és egy Peugeot 206-ost is átvizsgáltak a helyszínen, mindkettő komáromi jelzésű, utóbbi inormációink szerint Sz. Tamás édesapjáé.

A házhoz szeretett volna odajutni a nap folyamán Sz. Tamás nővére is, de a rendőrök eleinte nem engedték, csak a késő délutáni órákban.

Különböző nyomokat rögzítettek a helyszínen, lefoglaltak például egy számítógépet is.

Hogy Sz. Tamás milyen szerepelt tölthet be Ján Kuciak és kedvese, Martina Kušnírová meggyilkolásában, hogy magáról a feltételezett elkövetőről van-e szó, vagy sem, az egyelőre nem tisztázott.

Fotóinkon megkíséreljük visszaadni a helyszínen tapasztaltak hangulatát:

További képekért kattints!

(parameter)