Pellegrini megpendítette, Jankovská fontolóra vehetné a távozását

2019. augusztus 26. - 15:31 | Belföld

Cikkek alapján a kormányfő nem ítélkezik Monika Jankovská ügyében, de azt Peter Pellegrini megjegyezte, hogy az igazságügyi államtitkár önként távozhatna posztjáról.

Pellegrini megpendítette, Jankovská fontolóra vehetné a távozását
TA3.com

A társadalomra veszélyes, ha a sajtón keresztül vagy az utcán dőlnének el a nagy horderejű kérdések. Pellegrini szerint nem jó, ha hisztérikusak a közállapotok. "Kormányfőként nem avatkozhatok bele a rendőrség munkájába", és cikkek alapján nem lehet ítélkezni. Ha Jankovská vétkes, késedelem nélkül, határozottan fog cselekedni a miniszterelnök, ehhez nem férhet kétség. - mindezt azzal kapcsolatban jelentette ki, hogy hétfőn kevéssel dél előtt az államfő is nyilatkozott arról az államtitkárról, aki a gyanú szerint ezernyi üzenetet váltott Marian Kočnerral.

Ettől még a kormányfő úgy gondolja, Jankovská fontolóra vehetné a távozását, hiszen politikai küzdelem részévé vált. Ezért az államtitkárnak kell döntenie arról, hogy az ügy sajtózása segíti-e az ő személyét, illetve azt a pártot, amelyik Jankovskát jelölte a jelenlegi tisztségbe. Pellegrini azt is megjegyezte, a nyomozást nem segíti a sajtóban megjelenő fokozatos szivárogtatás, amelyik csak bizonyos részeket ragad meg.

Zuzana Čaputová államfő hétfőn felszólította az igazságügyi minisztérium államtitkárát, hogy mondjon le. Az igazságügyi minisztérium épülete előtt Igor Matovičék tüntettek ma reggeltől, hogy nyomást gyakoroljanak Jankovskára.

(para)