Sólymos László a képviselői mandátumáról is lemondott

A pozsonyi ázsiai étteremben történt incidenst követően Sólymos László nem csupán környezetvédelmi miniszteri pozíciójáról mondott le.

Sólymos László a képviselői mandátumáról is lemondott
Fotó: TASR

A 2016-os parlamenti választásokon Sólymos László a Híd megválasztott képviselője lett, de mivel a környezetvédelmi tárca élére került, a parlamenti képviselői megbízatását felfüggesztették.

Most, hogy Sólymos lemondott miniszteri pozíciójáról, néhány hétre visszakerülhetett volna a parlament törvényhozói közé – ezzel azonban a Híd képviselője nem élt. Tomáš Ferenčák, a környezetvédelmi tárca szóvivője megerősítette az Aktuality.sk-nak, hogy Sólymos László levelet küldött a parlamentbe, amelyben lemond képviselői mandátumáról.

Sólymos ugyan lemondott funkcióiról, a Híd választási listájáról azonban nem távozik – ezt a Híd szóvivője, Magdeme Klára is megerősítette.

Peter Pellegrini kormányfő és Bugár Béla, a Híd elnöke ugyan már tudja, hogy ki veszi át a környezetvédelmi tárca irányítását, de az illető nevét még nem hozták nyilvánosságra. Érsek Árpád közlekedésügyi minisztert és Gál Gábor igazságügyi minisztert emlegetik lehetséges megoldásként.

Amint arról beszámoltunk, Sólymos László és testvére szerdán ittas állapotban került verekedésbe egy pozsonyi ázsiai étterem személyzetével. Az esetet követően Sólymost és testvérét is őrizetbe vették, másnap a környezetvédelmi miniszter benyújtotta lemondását. Az incidenst egy biztonsági kamera rögzítette.

aktuality.sk/para