Hibaüzenet

Notice: unserialize(): Error at offset 22 of 27 bytes in variable_initialize() (line 935 of /var/www/parameter.sk/web/includes/bootstrap.inc).

Szélsőséges nézetei miatt továbbra is eljárás folyik Fico ellen

Robert Ficót még mindig azzal vádolják a hatóságok, hogy szélsőséges nézeteket terjeszt. A különleges ügyészi hivatal még nem döntött a Smer elnökének az ügyében, de cáfolta a TA3 hírtelevízió értesüléseit, miszerint az eljárást beszüntették volna Fico ellen.

Szélsőséges nézetei miatt továbbra is eljárás folyik Fico ellen
Szomorú szamuráj. Hiszi a piszi, aki elhiszi, hogy őszintén nácul

A hatóságok azért indított eljárást Ficóval szemben, mert a Smer elnöke kiállt a kotlebás Milan Mazurek (ĽSNS) volt képviselő mellett. A parlamentből kipenderített Mazurek ellen a Frontinus rádióban 2016 októberében elmondott, roma etnikumot sértő, rasszista jellegű kijelentései miatt emeltek vádat. Erre Fico a közösségi oldalán több ízben is közzétett videóban kijelentette: Mazurek csak azt mondta ki, amit csaknem az egész nemzet gondol. Hozzátette, hogy a bűnüldöző szervek és a bíróságok gyakran a média nyomására hoznak döntéseket, nem pedig a tényleges bizonyítékok alapján.

Smerből egyre inkább kikopórosszemlékű Robert Kaliňák exbelügyminiszter fogja védeni pártfőnökét, Ficót, annak kotlebás eszmeiséget követő kijelentései miatti bírósági eljárásban.

TASR