Taktika, trükk vagy felsülés? Az exfőügyész szabadon engedését véleményezte Danko

A polgárok a peres eljárások iránti bizalmát csökkentheti az, hogy Dobroslav Trnka exfőügyészt pénteken szabadon engedte az ügyészség - véli Andrej Danko, a parlament SNS-es elnöke. De mást is gondol erről a nemzetiek elnöke.

Taktika, trükk vagy felsülés? Az exfőügyész szabadon engedését véleményezte Danko
Fotó: tasr

Mint ismeretes, a rendőrség azon videofelvétel miatt kapcsolta le csütörtökön Trnkát, amely a főügyész és Ján Počiatek (Smer-SD) volt pénzügyminiszter közötti beszélgetést rögzíti, és amelynek témája a Lemikon-ügy. Egy nappal később viszont már emelt fővel távozhatott Trnka.

A parlament első embere bízik abban, hogy a rendőrség és az ügyészség tudja, mit csinál. "Soha nem értékelném a munkájukat" - jegyezte meg Danko az említett hatóságokkal kapcsolatban. "Lehet, hogy ebben az egészben van ráció, amit majd megértünk fél év múlva, lehet, hogy ez valami eljárási trükk", egy operatív taktika vagy csak valaki csődöt mondott - zongorázta végig a lehetőségeket az SNS irányítója.

Mindazonáltal hisz abban, hogy a nyomozás folytatódik, és a megmagyarázható dolgok értelmet nyernek. Ugyanakkor attól is tart Danko, hogy az elhangzott dolgokat nem is lehet megmagyarázni. "Főleg azt nem, hogy lehet az, hogy egy ilyen magas beosztású személynek rejtett kamerája van az irodájában" - értetlenkedett egy sort a házelnök az RTVS Sobotné dialógy című műsorában.

TASR