Addig éhségsztrájkolt Kočner majmocskája, amíg be nem gurították hozzá az infúzós állványt

2020. október 2. - 12:58 | Belföld

Az Igazságügyi Minisztérium egykor államtitkárát infúzióra kötötték. Monika Jankovská egészségi állapota az éhségsztrájkja 20. napján  jócskán megromlott, ezért meg kellett szakítania a tiltakozó megmozdulását - írja a Topky portál.

Addig éhségsztrájkolt Kočner majmocskája, amíg be nem gurították hozzá az infúzós állványt
Fotó: tasr

Az egykor bíróként dolgozó Jankovskát idén márciusban, a Vihar néven elhíresült akció során tartóztatták le a rendőrök, mert azzal gyanúsítják, hogy ő intézte el, hogy a bíróság hitelessé nyilvánítsa azokat a markízás váltókat, melyek alapján Marián Kočner több millió eurót követelt a kereskedelmi televíziótól. Kočnert azóta - egyelőre nem jogerősen - 19 évre ítélték a váltóhamisítás miatt.

Jankovskát most előhúzták a trencséni Fatima étterem ügyében is, ami ami még a kétezres évek közepén zajlott. Ennek az esetnek a lényege, hogy az egykori NAKA-s Róbert Krajmer feleségének Trencsénben az ölébe pottyant egy olyan bár, amelyet a múltban erőszakkal szerzett meg a Peter Čongrády nevével fémjelzett maffia az eredeti tulajdonostól, Ondrej Janíčektől. Ebben segédkezhetett Jankovská, aki akkoriban Janíček ellen, azaz Čongrády javára hozott ítéletet, és amiért 3 millió koronát, azaz vagy 100 ezer euró kenőpénzt kaphatott. Jankovská tagadta, hogy ilyenre sor kerülhetett volna, és ezért is döntött úgy, hogy nem vesz magához ételt a rács mögött. Elhatározásáig a börtönben gombok varrásával csapta el az időt. A tiltakozásának a megromlott egészségi állapota vetett most véget .

A besztercebányai büntetőbíróság szeptemberben jövő év márciusáig meghosszabbította fogvatartását.

(aktuality)